MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 10., csütörtök 13:25

First(R) Lego(R) League elődöntő Miskolcon
A BPI Group Hungary Kft. és Miskolc Megyei Jogú Város rendezi meg a First® Lego® League robotprogramozó verseny regionális fordulóját, 2019. január 12-én, 12 miskolci és megyei iskolás csapat részvételével.
A rendezvény helyszíne:              Ferenczi Sándor szakgimnázium előcsarnoka
A rendezvény megnyitója:          2019.január 12 (szombat) 9 óra
A rendezvényt megnyitja:           - Orosz Tamás BPI Group Hungary Kft képviselője
                                                          - Pfliegler Péter alpolgármester
98 országban, közel 300 000 résztvevővel zajló versenyeken 40 000 csapat 40 000 robottal vesz részt, közel 1500 rendezvényen.

A FIRST LEGO League (FLL) egy diákoknak szóló nemzetközi verseny, melynek alapja egy élvezetes, szórakoztató robot építő verseny. A diákoknak 3-10 fős csapatokban dolgozva egy előre megadott témában kutatást kell végezniük, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük úgy, hogy az képes legyen küldetését elvégezni egy terepasztalon. A feladatot és a terepasztalt a csapatok előre megkapják, így a tanórák után van idejük a felkészülésre.
A FIRST LEGO League-ben résztvevő csapatok a feladatmegoldás közben végig járják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát.
A 2017-es évben a BPI Group Hungary Kft. közreműködésével és támogatásával városunk is feliratkozott azon települések sorába, amely iskolás csapatok részvételével szervezett regionális robotprogramozó versenyt. Az itt győzelmet arató gyerekek a lengyelországi Łódź városában megrendezett vetélkedésen is bizonyították, hogy régiónk diákjai remekül megállják a helyüket a nemzetközi mezőnyben.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.