BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2019. január 18., péntek 08:17

MEGHÍVÓ az Edison tér ünnepélyes felavatására
A XIII. Kerületi Önkormányzat tisztelettel meghívja az Edison tér ünnepélyes felavatására. A Váci út – Fiastyúk utca – Madarász Viktor utca – Föveny utca által határolt terület a XIII. kerület és Budapest gazdasági fejlődése szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Az Edison tér elnevezés onnan ered: a Váci Greens irodaépületekben tömbnyi irodát bérel a General Electric (GE) vállalat, amelyet 1890-ben Thomas Alva Edison (1847–1931), minden idők egyik legnagyobb feltalálója alapított.
 
Az Edison tér avatásának időpontja: 2019. január 21. (hétfő) 11 óra
Helyszíne: Edison tér – Bence utca a Fiastyúk és a Föveny utca között
Beszédet mond: Dr. Tóth József polgármester
                              Dr. Ascsillán Endre, a General Electric (GE) Magyarország alelnöke
 
A Váci Greens irodakomplexum az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb budapesti megaprojektje. Elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben kimagasló színvonalú, zöld, ergonomikus munkakörnyezetével. A négy épület által közrefogott Edison téren a cserjék és évelők összmennyisége megközelíti a 40 ezret. Hatalmas zöldfelület pihenőkkel. A Váci úti „irodafolyosó” továbbra is a legkeresettebb a budapesti irodaingatlan-piacon.

A XIII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés döntött, hogy az újonnan kialakított közterület Edison tér legyen.

Megközelítés: az M3-as metrópótlóval a Gyöngyösi utca, vagy a 15-ös busszal a Fiastyúk utcai megállóig; gépkocsival a Madarász Viktor vagy a Föveny utcában lehet parkolni.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.