BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2019. január 24., csütörtök 15:12

Zugló nemet mond a rabszolgatörvényre
Karácsony Gergely polgármester arra utasítja az önkormányzat cégeinek vezetőit, hogy ne alkalmazzák a rabszolgatörvényt.  Ezzel Zugló is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely Szegedről indult, s amely az önkormányzat dolgozóinak érdekeit védi.

Zugló polgármesterének a kerület képviselő-testülete ma megadta a felhatalmazást a rabszolgatörvény bojkottálására azzal, hogy elfogadta Karácsony Gergely előterjesztését. A döntés értelmében az önkormányzat cégeinél nem lehet olyan szerződést kötni, amelyben a munkaidőkeret tartama meghaladja a 12 hónapot, továbbá az évente elrendelhető rendkívüli munkaidő meghaladja a 250 órát.

A testület egyetértett azzal, hogy a Munka Törvénykönyvének módosítása a munkavállalókat a korábbinál is kiszolgáltatottabb helyzetbe hozta. Ezt a számos tiltakozást, tüntetést kiváltó döntést ezért az önkormányzat nem alkalmazza.

Karácsony Gergely előterjesztését a testület fideszes tagjai nem szavazták meg, az MSZP-Összefogás Zuglóért képviselői pedig azt kérték a polgármestertől, tegyen meg mindent azért, hogy Zuglóban a nem önkormányzati gazdasági társaságok se alkalmazzák a rabszolgatörvényt.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.