BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 25., péntek 09:51

Harmadszorra is megkapta a Zöld Óvoda címet a Fürkész Központi Óvoda
2018-ban tizedkettedik alkalommal került meghirdetésre a Zöld Óvoda, minősítő címre vonatkozó nyílt pályázat. A „Zöld Óvoda" és „Örökös Zöld Óvoda" címeket tanúsító oklevelek átadására 2019. január 21-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárnak otthont adó Vajdahunyad várban került sor. Az ünnepélyes címátadás szakmai nap keretében zajlott ahol a békési Fürkész Központi Óvoda immáron 3 alkalommal érdemelte ki a „Zöld Óvoda” címet. A minősítést 3 évig viselheti büszkén az intézmény. Mint megtudtuk a következő megmérettetésen, 2021-ben az „Örökös Zöld Óvoda” címért is ringbe szállhat.
 2000-ben a hulladékgazdálkodási törvény hatásaként a környezeti nevelés iránt elkötelezett óvodapedagógusok aktívan vettek részt továbbképzéseken, helyzetfeltárásokban, kutatásokban. Hosszú előkészítési munkát követően 2005-ben fogalmazódtak meg a Zöld Óvoda pályázat elvárásai. Ezáltal a 20 pontos kritériumrendszer tartalmazta a Zöld Óvoda működésének tartalmi és feltételbeli megvalósításának elveit, követelményeit. Célja a fenntartható fejlődés elvein alapuló szemléletmód, a környezetért felelős magatartáshoz szükséges ismeretek, eszközök és módszerek terjesztése az óvodai nevelésben.
Idén az okleveleket László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára és Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője adta át.

 


 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.