AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 26., szombat 16:22

Gratulálunk Csenge
BUDAPEST BAJNOKSÁG ORSZÁGOS RANGLISTAVERSENY(Avagy Ajka ismét az ország asztalitenisz térképén)
KISS CSENGE AZ ORSZÁGOS DOBOGÓN !!!
Félve indultunk útnak a 2019 év első országos ranglista versenyére Budapestre, no nem az időjárás miatt, hanem mert míg ellenfeleink napi 3 órás edzésekkel készültek a versenyre, Ajka üdvöskéje közel 2 hónap kényszer szünet után csupán kettő hete állt újra csatasorba.Ez a kihagyás még a legprofibb felnőtt versenyzőknek is óriási hátrány, nem még egy kis 9 éves kislánynak, főleg egy ilyen kifejezetten edzésorientált sportágban, mint az asztalitenisz.Nem tudtuk mi vár ránk, mert még lemérni sem tudtuk, hogy egyáltalán mit sikerült 2 hét alatt visszahozni a régi játékból, ez számunkra is meglepetés volt.
A legkisebbek, az U11 korcsoport versenyével indult a nap, és rögtön asztalhoz is szólították lányunkat.Statisztikás ellenfelünk verhetőnek látszott a beütésnél, de azért tartottunk tőle, mert mi is csak elméletben voltunk jobbak.Azért hamar kiderült nem csak elméletben, igaz Csenge régi önmagához képest rosszul játszott, de gond nélkül verte ellenfelét.
A selejtező következő ellenfele már keményebb diónak ígérkezett, és bizony össze is kellett kapnia magát Cseninek.Szerencsére játékban már kicsit javultunk, így nem volt veszélyben a selejtező csoport győzelme és a továbbjutás sem, a már kieséses főtáblára.
Aki a főtáblán van, bárki is legyen az ellenfél, már bizony nincs könnyű dolga senkinek sem.A Fortuna a legjobb 8 közé jutásért mohácsi ellenfelet hozott, és be is húztuk az első kettő szettet, viszont a harmadikat pár könnyelmű poén után elvesztettük. Sajnos ellenfelünk felbátorodott, és futottunk az eredmény után egészen 10-ig ahol azért sikerült utolérni, és Csenge meg is nyerte a szettet, egyben a mérkőzést is.
A negyeddöntőben tudtuk, bárki is érkezik, ki-ki meccs lesz.Jött is az országos ranglista hatodikja, a pécsi Nagy Rebeka személyében.Ellenfelünk rendkívül jó játékos, és tudtuk itt már nem szabad hibázni. Sajnos egy-egy poénnál ezt megtettük, könnyű labdákat rontottunk, így az első szettet 11:8-ra, a másodikat pedig 12:10-re el is veszítettük, nagy hátrányba kerülvén.
Most már tényleg nem lehetett hibázni, mert az a kiesést jelentette volna.A taktika adott volt, Csenge elszánt, hiszen nem egy meccset fordított már meg 0:2 állásból, de itt most nagyon fegyelmezett és jó játékra volt szükség.Nagyon nehezen, de 13:11-re sikerült behúzni a szettet (1:2), ami visszahozta az önbizalmat is.Lánykánk innentől kezdve már valóban jól is játszott, végig betartva az edzői utasításokat, nem hagyott kétséget a továbbiakban, hogy ki a jobb.
Az elődöntőben ismét egy pécsi ellenfél következett, akitől legutoljára kikaptunk, és hát most sem számítottunk sok jóra az edzéshiány miatt.Aztán elkezdődött a mérkőzés, és lányunk azonnal ránk is cáfolt, 12-10 arányban nyerte az első szettet.
Kétség kívül ez a mérkőzés volt a figyelem központjában, nem csak azért mert valóban jó és élvezetes meccs volt, hanem mert a kettő legtehetségesebb kis 9 éves feszült egymásnak. Még a sportág női szakág vezetője sem bírta az izgalmakat, és mérkőzés közben hangos tanácsokkal látta el ellenfelünket, ami mondjuk ebben a pozícióban ugyan citrom díjas, de mégis büszkék voltunk hogy Csenge az az ellenfél, aki számít, akit megverni dicsőség.
A második szett sajnos 11:8 arányban ellenfelünké lett, de a következő ismét nagy izgalmakat hozott.A pécsi lány Johanna, végig vezette a szettet egészen 10:5-ig. Ezután viszont Cseni percei következtek, aki három pontot is csinált zsinórban, ellenfelünk időt is kért, hiszen nem mindegy ki fordul előnnyel a következő szettre.A tanácsok nekünk sikerültek jobban, mert kiegyenlítettünk, 10:10.Ráadásul mi szerváltunk, ami sajnos nem volt pontos, és a következő poént is ellenfelünk csinálta, 12:10 oda.
A negyedik szettben is remekeltek a lányok, és habár Cseni nagyon szorosan de elvesztette, mégis hatalmas gratuláció illeti meg, hiszen így ellehet veszteni egy mérkőzést, még ha az éppen egy országos verseny elődöntője is.
ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ CSENGE A 3. HELYÉRT !!!
Lányunknak szinte azonnal kezdődött is a következő, összevont újonc versenyszám csoportos selejtezője már a nagyok, a 13 évesek között.
Csenge aztán itt kezdett el igazán jól játszani, nem volt tét, nyomás, felelősség rajta, és itt már láttuk azokat a dolgokat is, amiket ebben a rövid kettő hétben gyakorolni tudtunk.Nem győzzük hangsúlyozni, csupán 9 évesen, gond nélkül nyerte a 4 fős selejtező csoportot, és elsőként jutott fel a már kieséses főtáblára.Ekkor már 8, és köztük 3-4 nagyon kemény mérkőzés is benne volt a lányunkban, kezdett látszódni rajta a fáradtság, de becsülettel végig küzdötte a 16 közé jutásért is a meccset, amit már nem sikerült lekoncentrálnia idősebb ellenfele ellen, de a célt így is magasan teljesítette a kicsi lány, éremmel térhetett haza az év első országos versenyéről, és a nagyon között is felkerült a legjobbak közé.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.