BUDAPEST FŐVÁROS XV. kerület - Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Önkormányzata
2019. január 28., hétfő 12:16

Eltakarítja a szemetet a 15. kerületben a MÁV
Elkezdte elszállítani az illegálisan lerakott hulladékot a MÁV a kezelésében lévő, XV. kerületi területekről, a váci és veresegyházi vonalak mellől. A vasúttársaság azok után lépett, hogy a XV. kerület vezetése többször is nyomatékosan figyelmeztette: tűrhetetlen a helyzet a sínek mentén, sokszor a lakóházak, céges telephelyek tőszomszédságában lerakott illegális szeméthegyek miatt.

Az önkormányzat korábban folyamatosan egyeztetett a cég vezetésével, ám az tavaly őszig érdemben semmit nem tett a hulladékhegyek felszámolásért. Németh Angéla polgármester ezért 2018 szeptemberében felmérette az illegális hulladékkal szennyezett, MÁV-tulajdonú és -kezelésű területeket, a kerület köztisztaságért is felelős cége, a RÉPSZOLG Kft. ütemezetten elkezdte azok megtisztítását, a költségeket pedig az önkormányzat kiszámlázta a MÁV Zrt.-nek.

Bár év végére már a vasúttársaság is megmozdult, és körülbelül 50 köbméter szemetet szállított el a kerületi ingatlanjairól, a közterület-felügyelet rendszeres ellenőrzései ellenére az elmúlt hetekben ismét megjelentek ott az illegális hulladékhalmok. Az önkormányzat ezért arra kéri a lakókat, a cégeket, segítsék a hatóság munkáját azzal, hogy a 24 órában hívható +361-305-3147 telefonszámon jelzik, ha illegális szemétlerakást tapasztalnak
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.