BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2019. február 6., szerda 08:26

Zuglóban nincs helye a hazugságnak és a gyűlöletnek
Karácsony Gergely, Zugló polgármestere pert indít Jelen Tamás (Fidesz) ellen, aki a Magyar Hírlapnak tett nyilatkozatában olyan valótlanságokat állított, melyek alkalmasak az emberek megtévesztésére, társadalmi csoportok megkülönböztetésére és ezáltal gyűlöletkeltésre is.

Jelen Tamás a nyilvánosság előtt olyan dolgokkal vádolta meg Zugló polgármesterét, melyeknek semmi valóságalapjuk sincs.  A politikus arról a szociális rendeletről is valótlanságokat állított és becsmérlően szólt, amit fideszes párttársai is támogattak és megszavaztak Zuglóban. Karácsony Gergely tisztában van azzal, hogy mint közéleti szereplő vele szemben a kritika megengedhetőségének határai tágabbak, mint egy nem közéleti szereplőnél. Ugyanakkor a polgármester szerint Jelen Tamásnak, mint  politikusnak, társadalmi felelőssége van abban, hogy a médiában, a közügyek szabad vitatása körében a tényeket ne hamisítsa, és az embereket ne tévessze meg.

A Fidesz politikusának nyilatkozatából az derül ki, hogy Jelen Tamás vagy rendkívül tájékozatlan Zugló közügyeiben, vagy szándékosan állít valótlanságokat, amelyek alkalmasak a gyűlöletkeltésre is, hiszen vallásuk, anyagi helyzetük, életkörülményeik alapján bélyegez meg kijelentéseivel társadalmi csoportokat. Valótlan állításaival félrevezeti Zugló lakosságát és hamis színben tünteti fel a képviselő-testület munkáját.

Zugló polgármester nem csak Jelen Tamás, hanem a Magyar Hírlap ellen is jogi eljárást indít.

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.