BALASSAGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. február 18., hétfő 15:17

BEFEJEZŐDÖTT A BALASSAGYARMATI VÁROSI BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE
Befejeződött Balassagyarmat Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Program keretén belül a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhíváson 23,96 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a TOP-1.4.1-15-NG1-2016-00026 azonosítószámú projektjének megvalósítása.
 
Az európai uniós támogatás segítségével a bölcsőde fedélszék cseréjére, valamint az épület szennyvízelvezetésének és a telken belüli járdák felújítására nyílt lehetőség. A korszerűsítés során az épületre egy cserépfedésű, hagyományos ácsolású nyeregtető került, felújították a telken belüli járdákat és a térburkoló munkákat megelőzően a szennyvízelvezető hálózatot is.
A Balassagyarmat Város Önkormányzata és a Balassagyarmati Városfejlesztő Kft. konzorciumi együttműködésében megvalósult fejlesztés eredményeként az 56 férőhelyes, szinte állandóan teljes kihasználtsággal működő bölcsőde épülete megújult, ezzel elvégezve a korábbi felújítással nem érintett épületrészek szükséges fejlesztését.
A munkálatok eredményeként a bölcsőde megfelel többek között a tűzbiztonság, a higiénia, az egészség- és a környezetvédelem, a biztonságos használat és akadálymentesség, valamint az energiatakarékosság és hővédelem alapvető körülményeinek. Emellett a megújított bölcsőde pozitív hatással van a városképre is.
 
A projekt megvalósításával teljesültek Balassagyarmat Város Önkormányzata pályázati céljai, azaz a bölcsődei nevelés körülményeinek javítása, a XXI. század követelményeinek megfelelő környezet biztosítása. Javult a városban a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés és a szolgáltatás minősége, ezzel pedig teljesült a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítése.
 

Bővebb információt a www.balassagyarmat.hu  oldalon olvashatnak.
 

További információ kérhető:
Oravecz István projektmenedzser
35/505-975, oravecz@balassagyarmat.hu
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.