BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2019. február 26., kedd 13:50

Családbarát fejlesztés a Bajai Szent Rókus Kórházban
2019-ben is folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az intézmény ezúttal a szülészetet, valamint a koraszülött intenzív ellátást teheti korszerűbbé és családközpontúbbá, megközelítőleg 51 millió forint kormányzati támogatásból.
A Bajai Szent Rókus Kórházban mindig lényeges célkitűzés volt, hogy az ellátás során érvényesülhessen a családbarát szemlélet.
Az intézmény nemrégiben megkapta a „Családbarát munkahely” díjat, a szülészet-nőgyógyászat pedig kiérdemelte a „Családbarát osztály” elismerést. Kormányzati támogatással most ismét ezen a területen történhet előrelépés.
Baja város fontos intézménye megközelítőleg 51 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, aminek segítségével a szülészeti és a koraszülött intenzív ellátás fejlődhet tovább, illetve válhat családbarát szempontból még korszerűbbé.
A megvalósuló fejlesztés – összhangban Magyarország Kormányának családpolitikájával – könnyebbséget hoz a térség gyermekeket nevelő, vagy gyermeket váró családjainak életébe.
A térségünk számára fontos, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos sikereket ér el a pályázati kiírásokon, s hogy szinte nincs olyan hónap, amikor ne adhatnánk hírt egy-egy újabb beruházásról. Ez minden bajai, bácskai ember érdeke!


Dr. Tóth Gábor, főigazgató, Bajai Szent Rókus Kórház
Zsigó Róbert, államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője
Fercsák Róbert, Baja város polgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.