SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 7., csütörtök 10:11

Ünnepélyes alapkőletétellel elindult a Sümegi Ipari Park fejlesztése
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 600,03 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy hatszáz négyzetméter alapterületű, kétszintes inkubátorház és egy ezer négyzetméteres csarnok jön létre az épületeket kiszolgáló feltáró úttal és parkolókkal. A fejlesztéssel komplex, minőségi szolgáltatásokat tud a város nyújtani a térségben már működő vagy újonnan alakuló, betelepülő vállalkozásoknak.

Az fejlesztés alapkövének ünnepélyes elhelyezésére 2019. február 27-én került sor.

 Ez a nap egy igazi ünnep – fogalmazott köszöntőjében Végh László polgármester -, hatalmas teljesítmény a város részéről. A kormány jóvoltából – és annak köszönhetően, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program döntő része a munkahelyteremtést támogatja-, Sümeg sikeresen pályázott és nyert 600 millió Ft-ot a fejlesztési elképzelése megvalósításához. Ez biztosítja, hogy egy nagy ugrást tegyünk előre, hiszen a beruházással a térségi gazdasági környezet fejlesztése valósul meg. Kiemelte a nagy elődöket is, akiknek nyomdokain halad a mai városvezetés. Ramassetter Vincéről kapta nevét a ma is érvényben lévő gazdaságfejlesztési program, mely hangsúlyosan tartalmazza az ipar fejlesztését.

 Cseresnyés Péter államtitkár hangsúlyozta, hogy Sümeg gyarapodása annak köszönhető, hogy az itt élők és vezetőik régóta bölcsen sáfárkodnak a táj és a történeti értékek rejtett lehetőségeivel.
A kormányzati intézkedések mellett nélkülözhetetlen a jól működő önkormányzat és az élő helyi közösségek munkája, a stabilitás és biztonság. Ez az inkubátorház akkor teljesíti be küldetését – fogalmazott -, ha nemcsak sikeres cégek születésénél bábáskodik, hanem minél több családnak segíti biztosítani a kiegyensúlyozott gyermeknevelés egzisztenciális hátterét. Az államtitkár kifejezte bizalmát, hogy a beruházás célt ér, katalizátora lesz a város és a vonzáskörzet további fejlődésének.

 Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ma már szerencsére nem az a feladat, hogy a munkanélküliséget hogyan lehet megoldani, Sümeg mutatói is már jók e tekintetben. Azon kell dolgozni, hogyan lehet minőségi megoldásokat alkalmazni. A ma ünnepelt fejlesztés és a nemrég indított szakképző iskolai képzés azt a célt szolgálja, hogy megfelelő szakember utánpótlás legyen a Sümegen és vonzáskörzetében, illetve a térség népességmegtartó ereje növekedjen.
 
A köszöntőket követően került sor az alapkőletételre, a szokásoknak megfelelőn a ma értékeit helyezték el a jövő számára – kapszulába zárva, majd a fejlesztés helyszínét Nagy József főesperes, kanonok úr megáldotta.

1 csatolt kép Alapkőletétel_Sümeg
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.