FONYÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 12., kedd 14:23

Március 15-i ünnepség és a 30 éves város születésnapja Fonyódon
Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő - testülete az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc emlékére, valamint a 30 éves Fonyód város tiszteletére 2019. március 15-én pénteken, 17.00 órakor városi ünnepséget rendez a Mátyás Király Gimnázium aulájában.

A program:
Az ünnepség előtt a nagy múltra visszatekintő, Fonyód Polgáraiért és Somogy Polgáraiért díjjal is elismert Fonyódi Tűzoltózenekar ad térzenét.

Ezen a napon nem csak a forradalomra emlékezünk, hanem tisztelgünk városunk 30. születésnapja előtt is, hiszen 1989. március 1-én kapta meg szeretett Fonyódunk a városi címet.


A Himnusz közös eléneklése után, Erdei Barnabás, Fonyód Város alpolgármestere mond ünnepi köszöntőt.

Biró Norbert, Somogy Megye Közgyűlésének elnöke mond ünnepi beszédet.

Az ünnepség keretében városunkban üdvözölhetjük  Katona Csaba urat, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos munkatársát, történészt, aki az ünnep történelmi hátteréről tart beszédet.

Hagyományainkhoz hűen a városi kitüntetéseket Hidvégi József polgármester úr adja át. Átadásra kerül az év sportolója díj, polgármesteri különdíjak, Fonyód Polgáraiért Díjak, valamint Fonyód Díszpolgára cím is.

Az ünnepség a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola negyedik osztályos diákjainak ünnepi műsorával zárul a színpadon, majd a város tortájával és meglepetésekkel megünnepeljük Fonyód város 30. születésnapját!


1 csatolt dokumentum _
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.