BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2019. március 20., szerda 09:46

Ünnepi Ki nyer ma? vetélkedő
A "Ki nyer ma?" vetélkedő 50. születésnapja alkalmából Láng Zsolt polgármester tortával lepte meg Czigány Györgyöt, a műsor vezetőjét a Marczibányi Téri Művelődési Központban.
A Kossuth Rádióban 1969. március 3-án hallhatta először a közönség a Ki nyer ma? Játék és muzsika 10 percben komolyzenei játékos vetélkedőt, amelyen aztán generációk nőttek fel. A műveltségi vetélkedő 50. születésnapja alkalmából Láng Zsolt polgármester tortával és ajándékkal lepte meg a műsorvezetőt, Czigány Györgyöt, akit tavaly II. Kerületért Emlékéremmel tüntettek ki. A polgármester köszöntőjében felidézte gyerekkorát, a családi ebédeket, amelyek végén édesapjával közösen hallgatták az Astoria Szállóból közvetített műsort, és próbálta kitalálni a bejátszott zenei alkotás címét és szerzőjét. Mint mondta, szeretettel gratulál, és sok-sok vetélkedőt kíván még Gyuri bácsinak, a műsor ötletadójának, akinek műveltsége és humoros anekdotái mindenkit lenyűgöznek.
A rádiós vetélkedő színpadi változata 2017 óta - az önkormányzat Idősügyi Tanácsa szervezésében - ingyenesen látogatható a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A 70 perces játékban versre és muzsikára vonatkozó kérdések hangzanak el, a helyes válaszokkal pedig ajándékokat lehet nyerni. Az ünnepi esten Chang Yu Karolin operaénekes, Neumark Zoltán zongoraművész, György-Rózsa Sándor színművész lépett fel. Az eseményen részt vett többek között Riczkó Andrea önkormányzati képviselő, Szalóczy Pál rádió- és tévébemondó, Nagy Enikő színésznő, Szabó Győző a Római Magyar Akadémia volt igazgatója és Szersén Gyula színművész.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.