KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. március 25., hétfő 16:09

Újabb óvodások tanultak meg korcsolyázni
– Azért építettük és most azért is vásároltuk meg teljes egészében a kaposvári jégcsarnokot, hogy lehetőséget biztosítsunk az óvodásainknak, kis- és nagy iskolásainknak arra, hogy szervezett körülmények között megtanulhassanak korcsolyázni, később pedig rendszeresen sportolhassanak – emelte ki Szita Károly polgármester hétfőn délelőtt az óvodások korcsolyabemutatóján.

– Évente tízmillió forintot költünk arra, hogy tanórai keretek között megtanítsuk korcsolyázni a fiatal kaposváriakat. Ugyanekkora összeget fordítunk az óvodások és iskolások úszásoktatására is. Összesen 1250 gyermek használja szervezett órákon a jégcsarnokot az ovisoktól a középiskolásokig bezáróan. Miattuk is döntöttünk úgy, hogy teljes egészében megvásároljuk az eddig csupán lízingelt jégcsarnokot, amit a napokban már ki is fizettünk – tette hozzá a polgármester.
Az idei évben húsz általános és középfokú iskola 54 csoportjában hetente több mint nyolcszáz tanuló ismerkedhet meg a korcsolyázás, jégkorongozás alapjaival, de az egyetemi hallgatók is igénybe vehetik a létesítményt. A mostani tanévben 23 óvodai csoportból közel 450 óvodás gyermek bevonásával zajlik a program. Minden érintett óvodás fél-fél éven keresztül heti egy alkalommal délelőtt úszni, majd korcsolyázni tanul, természetesen megfelelő képesítésű edző felügyelete mellett. Sokan egyébként az itt megszerzett korcsolyatudás birtokában kezdenek el jégkorongozni is.
Március 31-ig van jég a jégcsarnokban, a program ezt követően ősszel folytatódik majd.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.