POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. március 31., szerda 14:27

„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.” Járóbeteg-szakellátó központ a Polgári térségben
Járóbeteg-szakellátó központ a Polgári térségben
„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.”

ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV

Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program 2.1.2/08/1-2009-0002 Kistérségi Járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése”

Kedvezményezett: Polgár Város Önkormányzata és PÉTEGISZ Polgár és Térsége Egészségügyi Központ Nonprofit Zrt. tulajdonosi közössége: Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos Önkormányzatai

Járóbeteg-szakellátó központ Polgáron
„Hiába ott a kincs, ahol egészség nincs.”
EU által finanszírozott infrastruktúra fejlesztés és szolgáltatásbovítés

A PÉTEGISZ Polgár és Térsége Egészségügyi Központ Nonprofit Zártköruen Muködo Részvénytársaság tulajdonosi közössége európai uniós forrásból valósíthatja meg a járóbeteg-szakellátó központot Polgáron. A projekt nyitó rendezvénye és alapkoletétele 2010. április 7.-én 14 órakor az építkezés helyszínén Polgár, Hosök út. 1. sz. (városközpont) lesz, melyre ezúton meghívunk minden érdeklodot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett „Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése” (TIOP-2.1.2/08/1) pályázaton Polgár Város Önkormányzata közel 1 milliárd egyszeri vissza nem térítendo támogatást nyert. A megvalósításra és üzemeltetésre a nyolc társult önkormányzat által létrehozott PÉTEGISZ Nonprofit Zrt. mint kedvezményezett, heti 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órával muködo  szakrendelot épít Polgáron.

A fejlesztésben részt vevo önkormányzatok: Folyás, Görbeháza, Polgár, Tiszacsege, Tiszadob, Tiszagyulaháza, Újszentmargita, Újtikos települések.

Az egészségügyi reform célkituzéseihez igazodva a TIOP 2.1.2 Kistérségi járó beteg- szakellátó  központok kialakítására és fejlesztésére irányuló pályázat a polgári kistérség és a csatlakozott települések mintegy 22.000 lakosának szakellátást hivatott biztosítani. A fejlesztés alapveto  célja a szakellátás fizikai elérhetoségének biztosítása. Az alapveto szakmák tekintetében a teljes köru közfinanszírozott járó beteg szakellátás átlagosan 20 percen belüli elérhetosége válik lehetové térségünk települései számára. A pályázatot Polgár Város Önkormányzata nyújtotta be, a szakrendelot 100 százalékos önkormányzati tulajdonban lévo non-profit gazdasági társaság üzemelteti 2011. elejétol. A projekt megvalósításához szükséges együttmuködési feltételek adottak, az érintett települések önkormányzatai fejlesztési megállapodást kötöttek a projekt megvalósítására és a szakrendelo közös muködtetésére, fenntartására.

A megvalósult beruházást követoen az alábbi szakrendelések válnak elérhetové: általános röntgen diagnosztika, ultrahang diagnosztika, szülészet-nogyógyászat, terhes gondozás, szemészet, belgyógyászat, sebészet, traumatológia, ortopédia, kardiológia, neurológia, fül-orr-gégegyógyászat, pszichiátria, reumatológia és fizioterápia, borgyógyászat és nemibeteg-ellátás, urológia, andrológia, csecsemo- és gyermekgyógyászat.
További ellátások: általános labor, általános fizio- és mozgásterápia, gyógymasszázs, gyógytorna, háziorvosi rendelés, fogorvosi szolgálat. Az intézményben nappali kórház fog muködni, otthoni szakápolást tervezünk biztosítani, gyógyszertárat létesítünk. Olyan szolgáltatást tervezünk nyújtani, mellyel a betegek a lakhelyükhöz közel a legkorszerubb, legmagasabb szintu ellátásban részesülnek. A korszeru egészségügyi ellátást jól felszerelt diagnosztikai háttér, számos csúcsminoségu berendezés fogja segíti.

Alapfilozófiánk:

„A múlt adta tapasztalatok segítségével, a mában, építjük a jövot.”

PÉTEGISZ Nonprofit Zrt.:
projektmenedzser: Kiss Ilona, 4090 Polgár, Barankovics tér 15., tel: 52/573-173, e-mail: petegisz@gmail.com
projektasszisztens: Pintér Sára, 4090 Polgár, Barankovics tér 15., tel: 52/573-173, e-mail: petegisz.titkarsag@gmail.com


"A projekt az Európai Unió támogatásával,
 az Európai Regionális Fejlesztési Alap
 társfinanszírozásával valósul meg"


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.