BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2019. április 3., szerda 17:36

Ferencváros Önkormányzatának válasza a 444.hu összes sajtókérdésére
Ferencváros Önkormányzata eddig mindent megtett annak érdekében, hogy a sajtómegkeresésekre válaszoljon. Így történt ez a 444.hu-val is, annak ellenére, hogy tudatos és tendenciózus lejárató hadjáratukkal azt a benyomást akarták kelteni, hogy Ferencvárosban törvénytelenségek zajlanak. Cikkek tucatjaiban tettek kísérletet arra, hogy csúsztatásokból, leegyszerűsített áligazságokból alternatív valóságot építsenek.  
Az összeesküvés-elméleteik megalkotása során arról is elfelejtették a közvéleményt tájékoztatni, hogy a bíróságok a 444.hu  írásait véleménycikknek nyilvánították. A  444.hu által „feltárt” ferencvárosi ügyekben állítólag rendszeresen feljelentést tett egy kerületi politikus,  akit a 444.hu nyíltan támogat. Önkormányzati ügyekben a bíróságok egyetlen alkalommal sem hoztak elmarasztaló ítéletet. Mindezek ellenére a 444.hu  folyamatosan azt a benyomást akarta fenntartani, hogy a kerület működése átláthatatlanul, a törvényesség mellőzésével zajlik.  
Az elmúlt két esztendőben a  444.hu mélységesen etikátlan újságírói magatartást tanúsított, melynek utolsó lépéseként önmagukat is meghazudtolták egy parkolással kapcsolatos írásukkal, melyben egy saját – korábban bíróság által kötelezett – helyreigazításukat is letagadták.   
“Aki egy picit ismeri a ferencvárosi parkolási történetet, annak rögtön gyanús lehet a 270 milliós szám, ugyanis eddig ilyen nyereséget soha nem tudott produkálni a kerület.” /2019.03.27/  
 “Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a 2016-os zárszámadás számai alapján a parkolásból származó tevékenység eredményét 0-ra, vagy az alá vitte a jelenlegi rendszer. A valóságban a Ferencvárosi Önkormányzat a 2016-os év zárszámadási adatai szerint a parkolással kapcsolatos bevételeiből 298.326.000 forint eredményt ért el.” /2018.03.06 – Bíróság által kötelezett helyreigazítás a 444.hu  számára/  
 A fentiek fényében Ferencváros Önkormányzata a továbbiakban nem kíván asszisztálni a 444.hu  tényfeltárásnak álcázott álhírgyártásához, alternatív valóságépítéséhez. Az elkövetkező időszakban munkájukat azzal segítjük, hogy megkíméljük a 444.hu-t a sajtókérdések megírásának nehézségeitől. Minden beérkező újságírói kérdésüket spamnek tekintjük.  
A magyar média komolyan vehető szereplőinek – természetesen – készséggel állunk rendelkezésére.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.