SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 5., péntek 07:44

Félidőben a Puskás Tivadar körút felújítása, nő a parkolóhelyek száma
Jól halad a Puskás Tivadar körút felújítása, csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztató Szalay Ferenc polgármester és dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő. Hangsúlyozták: az út mindkét oldalán megmarad a parkolási lehetőség, a parkolóhelyek száma több mint hússzal nő.
A polgármester elmondta, hogy a hét elején az I. ütem részeként elkészült a Puskás Tivadar körút 19. sz. és a Wágner Gusztáv út közötti szakasz aszfaltozása. Csütörtöktől az I. ütemben aszfaltozott útpályát, valamint a páratlan számozású oldalon elkészült merőleges parkolókat ismét igénybe vehetik a lakók.
A II. ütem területének – a Puskás Tivadar körút. 19. sz. és a Városmajor úti csomópont közötti szakasz - lezárása, annak bontási munkái április 5-én, pénteken reggel kezdődnek meg.
A felmerülő kérdésre válaszolva a polgármester hangsúlyozta, hogy nem hogy nem lesz kevesebb, de még növekszik is a parkolóhelyek száma. Míg a párhuzamos parkolóknál nem változik a szám, a merőleges helyeknél több mint hússzal több jármű számára lesz megállási lehetőség.
Dr. Tóta Áron, a térség önkormányzati képviselője a városrészben a közelmúltban megvalósult, a jelenleg is zajló és az előttünk álló fejlesztésekről szólva elmondta: évtizedek óta nem jutott ekkor össze városrész modernizálása. Megújult a Kaposvári Gyula-híd, rendeződik a tüdőkórház parkjának sorsa, amelynek szabadidő parkká alakított része – a védett növények megőrzése mellett - nem egy szűk kör, hanem mindenki számára élvezhető lesz, és következik a körforgalom kialakítása is. Mint mondta, a mostani útfelújítással pedig az itt élők egy régi vágya valósult meg.
A Puskás Tivadar körúton zajló munkálatokat várhatóan négy hét múlva fejezik be.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.