DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 8., hétfő 15:34

Sikeres megállapodás született a gyermek- és felnőtt háziorvosokkal
Dióssi Csaba, Dunakeszi város polgármestere, 2019. március 12-én, Egészségügyi Fórumra hívta városunk felnőtt és gyermek háziorvosait, ahol közös megállapodás született, egy időpontfoglaló és beteghívó rendszer bevezetéséről.

Az Egészségügyi Fórumot nagy érdeklődés kísérte, melynek köszönhetően, a találkozón szinte minden meghívott orvos részt vett. A kellemes hangulatú találkozó célja az volt, hogy tájékoztassa az orvosokat a lakosság körében, 2019 februárjában végzett online kérdőíves felmérés egészségügyre vonatkozó eredményéről. A felmérésből nyilvánvalóvá vált, hogy a várakozási idő csökkentése új megoldandó feladatot állít az orvosok és a városvezetés elé. A kutatás adatok visszaigazolták, hogy az elmúlt évek felújításainak és korszerűsítéseinek eredményeképp sokat fejlődött Dunakeszin az egészségügyi ellátás, amit az itt élők pozitívan értékeltek.

A lakosság igényeire reagálva, a várakozási idő lerövidítése és az orvosok munkájának támogatásaként, Dunakeszi Város Önkormányzata minden körzeti orvosi rendelőbe egységesen be kíván vezetni egy korszerű időpontfoglaló és beteghívó rendszert, mely jelenleg már 3 háziorvosi rendelőben működik.

Dr. Bartus Vilmos háziorvos megosztotta a jelenlévőkkel a rendszerrel kapcsolatos tapasztalatait. A páciensek időpontot foglalhatnak a helyszínen, a várótermi érintőképernyős terminálnál, vagy otthonról az interneten keresztül.  A váróteremben kihelyezésre kerülő érintőképernyős terminálnál mindenkinek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy bekerüljön a várakozási sorba. A rendszer az előre foglalt időpontok figyelembevételével, automatikusan sorrendbe teszi és behívja a váróteremben várakozókat. A bejelentkezést követően a páciensek behívása, sorszámának a monitoron történő megjelenítésével és hangos bemondásával történik.

A rendszer bevezetésének előkészületei rövidesen elkezdődnek, bízunk benne, hogy az új betegirányító rendszernek köszönhetően, hamarosan egyszerűbbé, valamint könnyen átláthatóvá válik a bejelentkezés és ésszerűsödik a várakozási idő.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.