TINNYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 9., kedd 10:13

Szerdán félpályás forgalomlassító útlezárással demonstrálnak Tinnyén
A Zsámbéki medence nyugati peremén lévő települések közel 2 évtizede küzdenek az évről évre nagy ütemben növekvő átmenő forgalommal, amely napjainkra már szinte elviselhetetlen méreteket öltött. 

Tinnye község helyzete az egyik legnehezebb a térség települései között, hiszen a 10-es számú főútról két irányból is, Pilisjászfalu felől a 102.sz. és Piliscsaba felől a 1133.sz. út a falu központjába vezeti a forgalmat Perbál és Úny irányába, és onnan vissza. Számokban kifejezve ez a forgalom 11 000 egységjármű/nap, melynek legalább 25%-a nehézgépjármű, kamion.
A főút burkolata tönkre ment, több ponton nem fér el a kétirányú forgalom, nincs vízelvezető árok, hiányos a gyalogosokat védő járda, nincs áthaladást biztosító átkelő, a házak és az út között a távolság néhol kevesebb mint 5 méter. Mindezek ellenére a járművek a megengedett 40km/h sebességnél jóval nagyobb tempóval száguldanak át a falun. 

Az itt élők abban bíztak, hogy az évek óta ígért M100-as, és a hozzá tartozó csomópontok, elkerülő utak végre megvalósulnak, és a falu belső részein élők is nyugodtabb életet élhetnek. 

Ez most veszélybe került, mert a közelmúltban a falu külső szélein, új parcellázású lakóparkokban élők egy kis csoportja - a nyilvánosság előtt azt a látszatot keltve, hogy Tinnye nevében nyilatkozik - állítja, hogy a tervezett elkerülő út káros, felesleges és nem oldja meg a falu problémáját, kétségbe vonják a NIF Zrt által megbízott tervezőiroda szakmaiságát, hozzáértését, és határozottan ellenzik a falut elkerülő utat, pedig az a házaiktól 200-500 m távolságra, 5 méterre a földbe süllyesztve épülne meg. 

Ezért mi, a mindennapi óriási forgalom elszenvedői 2019. 04. 10-én és 11-én forgalomlassító félpályás útlezárást tartunk a 102. számú főúton, mert szeretnénk a nyilvánosság előtt megfogalmazni véleményünket és részvételünkkel nyomatékosítani, hogy támogatjuk az M100-as gyorsforgalmi út, és Tinnyét elkerülő út mielőbbi megvalósítását. 

Azonban addig is kérjük a Magyar Közút vizsgálja felül a teherfuvarozóknak kiadott behajtási engedélyeket, folyamatosan és teljes hosszában újítsa fel az úttestet, finanszírozzon meg a falu helyett egy sebességmérővel felszerelt lámpás gyalogátkelőt. A rendőrség felé pedig indítványozzuk, hogy gyakrabban ellenőrizzék a sebesség betartását. 

Bízva az akció sikerességében, az éppen akkor arra közlekedőktől a kellemetlenségekért elnézést kérünk.
Török Éva szervező

 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.