TÖRÖKBÁLINT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 10., szerda 10:17

SAFECITY közösségi akció Törökbálinton az első Országos Bűnmegelőzési Nap alkalmából
A SAFECITY projekt az első átfogó kezdeményezés Magyarországon, amelynek célja a környezet alakításával segített bűnmegelőzési eszközök népszerűsítése.
A SAFECITY a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a KultúrAktív Egyesület és a Lechner Tudásközpont közös projektje
A projektről és az építészeti bűnmegelőzésről a www.safecity.hu oldalon olvashat részletesebben.


Gondozással a bűnmegelőzésért!


A bűnmegelőzésnek rengeteg területe van. Április 12. nem csak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megalakulásának napja, hanem a bűnmegelőzés területén elért sikerek ünnepe is.

A 2019-ben először megrendezendő Országos Bűnmegelőzési Nap kiemelt témája az építészeti bűnmegelőzés, amely a környezet tudatos alakításával segíti a bűnesetek számának csökkentését és ezzel a biztonságosabb és élhetőbb lakókörnyezetet kialakítását.
A Bűnmegelőzési Nap központi elemét az a törökbálinti közösségi akció képezi, amely az építészeti bűnmegelőzés egyik alappillérére, a fenntartásra és gondozás jelentőségére hívja fel a figyelmet.
A SAFECITY projekt keretében megvalósuló kezdeményezés célja a törökbálinti Kálvária domb és az új Városháza környezetének rendezésével, a növényzet metszésével és a terület megtisztításával átlátható és biztonságot adó városi környezet kialakítása.
Az első Országos Bűnmegelőzési Nap alkalmából nemcsak a Kálvária domb újul meg, hanem a közösségi megmozdulás köré szervezett programkavalkád formabontó módon mutatja be, mit tehetnek a helyi lakosok saját otthonuk, családjuk és lakókörnyezetük biztonságáért és védelméért.

A bűnmegelőzési szakemberek interaktív feladatokkal és bemutatókkal várják a helyi lakosokat. A programon bemutatkozik többek között a Digitális Immunerősítő Program, a Házőrző, az Ovizsaru és a BikeSafe kezdeményezés is.
A PoliceCoffee keretében a látogatóknak lehetőségük van egy jó kávé mellett, barátságos körülmények között feltenni személyes kérdéseiket a személy- és vagyonbiztonságról a rendőrség szakembereinek.
A BM OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottság lakosságtájékoztató tűz- és baleset-megelőzési tevékenységét népszerűsítve lehetőséget biztosít a résztvevőknek a tűzoltói munka megismerésére, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőségük lesz a látogatóknak tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseik feltevésére. A Pest Megyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság a Kálvária dombnál található balesetveszélyes kerítést értékteremtő bemutató keretében eltávolítja, ezzel támogatva a projekt megvalósulását.


1 csatolt kép Programok
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.