BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2019. április 15., hétfő 16:39

Elindult az Erzsébetváros Szíve program
Erzsébetváros önkormányzata eltökélt abban, hogy tegyen a lakosság rossz szív- és érrendszeri állapotának javítása érdekében, ezért elindította az Erzsébetváros Szíve programot, melynek nyitó rendezvénye április 15-én a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturálisközpontban volt.   
2019-ben az Erzsébetváros szíve program keretében számos - a teljes kerületi lakosságot érintő és támogató - programelem és rendezvény kerül megvalósításra, az alábbiak szerint:   
·         prevenciós programok a köznevelési intézményekben,
·         családok programsorozat rendezvényei,
·         idősek programsorozat rendezvényei,
·         munkahelyi egészségfejlesztési programok,
·         Helyi Egészségpont kitelepülések,
·         Városnéző séták,
·         Szívbarát séták a természetben,
·         gyógytornász által vezetett csoportfoglalkozások,
·         dietetikai tanácsadás,
·         pszichológus által vezetett klubfoglalkozások.


A programmal kapcsolatban Vattamány Zsolt polgármester elmondta: „Az egészségügyi ellátás egész életünket végigkíséri, ezért nem mindegy, milyen körülmények között, milyen színvonalú ellátásban részesülünk. Fontos, hogy a segítség hozzáférhető legyen, hogy a koruknál, egészségügyi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabbak is érezhessék: a segítség kéznél van, s nem csupán akkor, amikor már nagy a baj. Fontos számunkra, hogy minél több erzsébetvárosi lakos részt vehessen az egészségmegőrzés szempontjából legfontosabb szűrővizsgálatokon, hiszen tudjuk: az időben felismert probléma sokkal hatékonyabban kezelhető.”


A nyitórendezvényen felszólalók egységesen hangsúlyozták a szemléletformálás és életmódváltás kiemelt fontosságát a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében. Az eseményre meghívást kaptak különböző 7. kerületi intézmények vezetői, illetve az egészségügyi szakma képviselői, köztük a kerületi házi- és gyermekorvosok, illetve a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet munkatársai.

1 csatolt kép Erzsébetváros szíve
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.