BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2019. április 16., kedd 15:50

BEFEJEZŐDÖTT A BÓKAY ÁRPÁD ÁLTALÁNOS ISKOLA, A DOHNÁNYI ERNŐ ZENEISKOLA ÉS A MICIMACKÓ BÖLCSŐDE ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE
Befejeződött a Bókay Árpád Általános Iskola, Dohnányi Ernő Zeneiskola és a Micimackó Bölcsőde épületenergetikai fejlesztése a XVIII. kerületben. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata több mint 150 millió forintot fordított homlokzati hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, tetőszigetelésre és napelemek elhelyezésére, melyből a kerület az Európai Unió a Magyar Kormányon keresztül több mint 113 millió forint támogatásban részesült a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

 A beruházás eredményeként a két iskola és bölcsőde üvegházhatású gázkibocsátása éves szinten várhatóan 68 tonnával, energiafelhasználása 767 GJ-lal fog csökkenni. A felszerelt napelemek összteljesítménye 65,5 kW, amely 245 GJ/év előállított energiamennyiséget jelent.

 A számszerűsíthető eredményeken túl a projekt megvalósulásától a két iskola és a bölcsőde épülete szebbé, használata komfortosabbá vált.

 A most befejeződött fejlesztés nem egyedülálló a kerületben. Az Önkormányzat vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos megoldások alkalmazására, a fejlesztések fenntarthatóságára. Közös munkánk eredményeként (a korábban már korszerűsített intézményekkel együtt) kerületünk már több mint húsz, energetikai szempontból teljesen megújult bölcsődével, óvodával, iskolával büszkélkedhet.

 

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.9-16-2016-00107
A támogatás összege: 113.063.564,- Ft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Épületenergetikai fejlesztések megvalósítása Budapest XVIII. kerületében
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
Cím: 1184 Budapest, Üllői út 400.
E-mail:
Honlap:
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.