BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. április 25., csütörtök 19:07

Óbuda rendezte meg az I. Fővárosi Szenior Asztalitenisz Kupát
Kirobbanó formában érkeztek hét budapesti kerület szépkorú asztaliteniszezői Óbudára, hogy szoros mérkőzéseken döntsenek a kupák sorsáról. A rendezvény legfontosabb üzenete azonban, hogy az aktív életmóddal, a rendszeres mozgással azonban valamennyi versenyző nagy lépést tett az egészségtudatos életmód felé.

Kétségtelen, hogy ezekben a napokban Budapest az asztalitenisz fővárosa. A szenior csapatverseny mellett most zajlik az egyéni világbajnokság is a Duna túlpartján. A szépkorú sportolók azonban április 25-én délelőtt Óbudán gyűltek össze, hogy a kerületek férfi és női csapatai megmérkőzzenek egymással a pingpongasztaloknál. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény professzionális körülményeket biztosított a versenyzőknek. Hét kerületből 7 férfi és 3 női együttes érkezett, összesen 30 sportoló fogott ütőt és labdát, hogy a közel száz mérkőzésen két nyert játszmáig adogassanak.
A rendezvény megnyitóján Bús Balázs polgármester, a verseny ötletgazdája, Müller Istvánné az OSZSZI intézményvezetője, valamint Volper László mesteredző köszöntötte a megjelenteket. Valamennyi megszólaló felhívta a figyelmet az aktív életmód és a sport fontosságára idős korban is. Mozgásra számtalan lehetőségük adódik az óbudai nyugdíjasoknak, hiszen a 11 kerületi Idősek Klubjában többek között chi-kung, táncoktatás és gyógytorna foglalkozások közül is választhatnak.
Kerületi sikerek
A hölgyek versenyében az I. helyezést a hazai, óbudai csapat érte el, akiket a XIII. és a XIX. kerület együttese követett a tabellán. Az uraknál a XVII. kerületi gárda diadalmaskodott a hazaiakkal szemben, míg III. helyen a X. kerületi együttes állhatott a dobogóra.
Valamennyi résztvevőnek gratulálunk!


7 csatolt kép I. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz KupaI. Fővárosi Szenior Asztalitenisz Kupa
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.