GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. május 22., szerda 12:47

Új bölcsőde épült Halászin
130 millió forintból építetett egy különálló, új, kétcsoportos bölcsődét a halászi önkormányzat, mely által jelentősen lerövidül az intézmény várólistája.

A bölcsőde avatásán Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédében az építkezés jelentőségére hívta fel a figyelmet: „Halászi felismerte, hogy a település fejlődéséhez nélkülözhetetlen az új bölcsőde épülete. A továbbiakban is csak bíztatni tudom a település polgármesterét és a képviselőtestületet, hogy merjenek fejleszteni, ambíciózus terveket megfogalmazni, hiszen látszik, hogy az itt élőknek erre igényük van- hangsúlyozta a miniszter.

Széles Sándor kormánymegbízott arról beszélt, mekkora jelentőséggel bír egy gyermek érkezése a családban, s egy bölcsődei létesítmény kialakítása az önkormányzatok számára. „Halászi közössége mindent megtesz azért, hogy az itt született gyermekekben a lehetőség és a tehetség kibontakozhasson”- tette hozzá.

"Egész Szigetköz egésze büszke lehet a Halászi bölcsődére”- hangoztatta dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat alelnöke. Majd hozzáfűzte: „Halászi dinamikusan fejlődő település, a szerencsés földrajzi, társadalmi és gazdasági adottságoknak köszönhetően népességmegtartó ereje jelentős. A fejlesztés célja volt, hogy biztosítsa a településen a gyerekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférést, s korszerű szolgáltatást nyújtson, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.”

Majthényi Tamás, Halászi polgármestere az építkezés költségvetési adatairól és a település terveiről tájékoztatott: „Beruházásaink során mindig igyekeztünk szem előtt tartani, hogy lehetőleg helyi vállalkozókkal dolgozzunk együtt projektjeinken, ezzel is garantálva a minőségi munkát”.

A kétcsoportos bölcsőde építésére TOP-keretből 110 millió forint vissza nem terítendő támogatást kapott az önkormányzat. Az építőanyagárak növekedésének köszönhetően azonban 130 millió forintra nőtt a költségvetés, ami azt jelenti, hogy 30%-ot kellett még saját erőből hozzá tennünk.

Halásziban az elmúlt években felújították az iskolát és korszerűsítették az óvodát is. Az új épületet várhatóan szeptembertől veszi birtokba a két csoport. A közel 240 négyzetméteres bölcsődében a két csoportszoba mellett többek között akadálymentes mosdót és sószobát is kialakítottak.

Fotó: Bánhegyi István

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.