GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. május 24., péntek 15:47

Befejeződött az „Édesanyák munkaerő piacra történő visszatérésének elősegítése érdekében bölcsőde építés és óvoda bővítés Győrújfalun” című projekt
Győrújfalu Község Önkormányzat a TOP-1.4.1.-15-GM1-2016-00023 „Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 177 903 507 forint támogatást nyert a „Édesanyák munkaerő piacra történő visszatérésének elősegítése érdekében bölcsőde építés és óvoda bővítés Győrújfalun” című pályázatának megvalósítására. A projekt költségei – 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatás formájában – az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési forrásból álltak rendelkezésre.

Győrújfalu Község Önkormányzata a TOP-1.4.1.-15-GM1-2016-00023 azonosítószámú projektet a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával nyerte el.

A projekt keretében (Győrújfalun, a Mártírok útja 5/B. szám alatt, a 3/1 hrsz) a meglévő óvoda mellé építendő 349 négyzetméteres, kettő darab 50 négyzetméteres alapterületet meghaladó foglalkoztató helyiségébe foglalkoztatónként 14, azaz összesen 28 új bölcsődei férőhely kialakítása valósult meg, mely az előzetes szükségletfelmérés alapján hiánypótló, régóta várt megoldás a kisgyermekes szülők számára.

A projekt keretében 2 csoportszobát és játékudvart alakítottak ki a 0-3 éves kicsik részére, ezzel 6 új munkahelyet teremtettek. Az épület teljesen új, komplexen akadálymentes, ami azt jelenti, hogy nemcsak a mozgáskorlátozott, hanem a látás-és hallássérült és értelmi fogyatékos személyek számára is önállóan megközelíthető és használható.

A projekt keretében új eszközök beszerzésére is sor került. A gyermek- és személyzeti bútorzat, felszerelések, bel- és kültéri játékok, mindennapi, tartós használati tárgyak jelen projekt keretében kerülnek beszerzésre. Az eszközök listáját egy kisgyermekellátás terén jártas szakember segítségével állította össze az Önkormányzat, a praktikusság, a környezettudatosság és az előírt szabályok figyelembe vételével.

A település adottságainak és igényeinek figyelembe vételével az épület a korszerűsítést követően megfelel a kor elvárt színvonalának, minőségi elvárásainak.

Önkormányzat a projekt sikeres megvalósításához 18 606 839 forint saját forrást biztosított.

A projekt célja, hogy a fejlesztés megvalósításán keresztül javítsa a foglalkoztatási helyzetet a térségben, támogassa a helyi kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételét, a munkaerő-piacra történő visszatérésüket, és általában véve könnyítse a családok mindennapjait.

A projektről bővebb információt a www.gyorujfalu.hu oldalon olvashatnak.

További információ:
Nagy Imre Attila polgármester
Tel: 06-96-541-200
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.