GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. június 3., hétfő 12:17

Fertőd és Fertőendréd között is biztonságos a biciklizés
Közel két kilométeres kerékpárutat adtak át Fertőd és Fertőendréd között. A 83 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően, biztonságosan használhatják a kerékpárjukat a két településen élők, akár szabadidős célból, akár munkába vagy iskolába menet.

Sopron és térsége országgyűlési képviselője avatóbeszédében az elmúlt hónapokban megvalósult kerékpárutak jelentőségét emelte ki. „Ez a beruházás itt azért is különösen fontos, mert Sopron és térsége kiemelt turisztikai térség, ahol nagy a kerékpározás jelentősége. Külön öröm, hogy az ilyen utak segítségével kirándulók a turisztikai értékeket egészséges módon tudják megközelíteni” – fejtette ki Barcza Attila. Majd hozzáfűzte, „természetesen törekedni fogunk arra, hogy megvalósuljon a teljes kiépítettség.” Barcza Attila elmondta azt is, hogy a kormányzat újabb forrásokat biztosít majd a további fejlesztésekre.

Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédében kiemelte, ezek a kormányzati intézkedések a kistelepülések élhetőségét javítják. Hozzátette, hogy az intézkedésekkel a népességcsökkenést kívánják megállítani, emellett pedig a térség vonzóbbá válik a fiatalok számára. „Mindez azért is fontos, mert az elmúlt évtizedek demográfiai problémáinak legnagyobb vesztesei a kistelepülések voltak” – emelte ki Gyopáros Alpár.

Németh Zoltán megyei elnök szerint fontos, hogy a kisebb szakszokat is tudjuk pótolni, melyek még hiányoznak a térségben, így egy komplex hálózatot tudjunk kialakítani a Fertő tó körül. Emellett hangsúlyozta a kerékpárút gazdaságélénkítő, turisztikai vonzerőt jelentő, klímabarát és az egészséges életmód irányába ható jellemzőit is.

„Fontos előrelépés ez Fertőendréd életében, hiszen nagyon sok baleset volt ezen a szakaszon, de a beruházásnak köszönhetően már biztonságosabban közlekedhetnek a falu lakói” – emelte ki Horváth Attiláné, Fertőendréd polgármestere.

Az ünnepélyes átadáson Bognár Zoltán, Fertőd polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét bővült a város, a kerékpárút pedig hozzájárul az élhető települési környezet kialakulásához. „A turizmus tekintetében is fontos a települések számára, ugyanis a Fertő-partot a Hansággal összekötő kerékpárút jelentős láncszeme lehet” – fűzte hozzá a polgármester.

Fotó: Griechisch Tamás

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.