BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. június 5., szerda 08:24

Befejeződött a bölcsőde- és óvodafejlesztés Békásmegyeren
Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat sikeresen szerepelt a Széchenyi 2020 program  pályázatán. Az elnyert 262,01 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megújult az egy telephelyen működő Óbudai Egyesített Bölcsődék Víziorgona 1. Bölcsőde, valamint az Óbudai Mesevilág Óvoda, Víziorgona utca 1. szám alatt található leromlott állapotú épülete. A 2018 nyarán kezdődő kivitelezés jelentős részben a nyáriszünet időszakában zajlott. Ennek köszönhetően az évkezdés első heteiben birtokba vehették az épületet használói.
A szinte teljeskörű felújítás során megtörtént a csoportszobák, közös használatú terek és egyéb helyiségek festése, a beltéri ajtók cseréje, valamint az épület teljes villamosgépészeti hálózatának korszerűsítése. A pályázat jóvoltából a konyha felújítására és konyhatechnológiai fejlesztésére is lehetőség nyílt, továbbá új sószoba létesült. Az új vizesblokkok kialakításán túl a rossz állapotúak felújítása, valamint a mosókonyha korszerűsítése is megvalósult.
A külső nyílászárók cseréje, a homlokzat és tető hőszigetelésének kialakítása jelentős energetikai fejlesztés, ami nagyban hozzájárul a fenntartási költségek mérsékléséhez.
A szülők számára fontos, hogy gyermekük nappali ellátása során az egészséges fejlődéshez szükséges feltételek biztosítva legyenek. Az épületben működő intézmények magas színvonalú nevelési tevékenységéhez immár egy korszerű épület is rendelkezésre áll. Mindez kiválóan szolgálja a pályázat legfőbb célkitűzését, vagyis a kisgyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését.
 
Projekthelyszín:
1039 Budapest, Víziorgona utca 1.
 
Projekt adatai:
Projekt címe: Bölcsőde- és óvodafejlesztés Békásmegyeren
Projekt azonosítója: VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00037
Projekt összköltsége: 262 006 975 Ft
Támogatás összege: 262 006 975 Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
 
További információ:
Petkovics József
Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2. II. em 17.
tel.: +36 1 244 82 25


1 csatolt dokumentum Befejeződött a bölcsőde- és óvodafejlesztés  Békásmegyeren
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.