CSÖMÖR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 6., csütörtök 15:53

Csömöri Bringafesztivál nem csak bringásoknak
„Gyere Te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” a jelmondata a 2013-ban életre hívott Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén június 29-én, szombaton rendeznek meg a helyi Bulgárkertben.  
A csömöri önkormányzat a rendezvény keretében nem a Mountain bike XCO C1 nemzetközi versenyt támogatja, hanem kiemelt célja az is, hogy az egész napos fesztivál a családok számára közös élményt adjon, s ezen keresztül népszerűsítsék a sportos életmódot, valamint felhívják a figyelmet a települések közötti biztonságos kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára. Ez utóbbihoz kapcsolódik a fesztivál utáni napon a térség tíz településén keresztül haladó körtúra, amelynek során helyi kulturális és természeti értékeket fedezhetnek fel a résztvevők.  
A profi versenyek és a látványos extrém kerékpáros bemutatók mellett idén is nagy hangsúlyt kapnak a gyermekprogramok, koncertek, valamint számos szórakozási és sportolási lehetőséggel készülnek a szervezők. 

 


1 csatolt kép Bringafesztivál programplakát
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.