AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 7., péntek 17:58

Múzeumok éjszakája Ajkán
Az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ rendezvényei:
Június 14-én 17.00 órakor a csíkszeredai Csata Jenő festőművész és a székelykeresztúri Kádár-Dombi Péter agyagművész kiállításának megnyitója a művelődési központ kiállítótermébe.

Június 15-én 9.00 órától Fekete István Emlékverseny a Látássérült Klub szervezésében a művelődési központ kiállítótermében.

Június 15-én 17.00 órától a Táltosok Társulatának Függöny fel! című előadása a művelődési központ színháztermében.

Június 22-én (szombaton) 17.00 órától a Múzeumok éjszakája programjai a Bányászati Múzeumban.

Június 24-től 24-ig, naponta 8.30 órától 15.00 óráig szünidei kézműves alkotótábor a művelődési központ aulájában.

Június 29-én 18.00 órától a Bahar Orientális Tánc és Kulturális Egyesület évadzáró gálaműsora a művelődési központ színháztermében.


Múzeumok éjszakája

2019. június 22-én (szombaton) 17 órától a bakonyi dinoszauruszok nyomába eredünk a Bányászati Múzeumban.
A program kezdéseként Schwartz Béla polgármester úr átadja a megújult fogadó- és kiállítótermeket, amelyek az Ajka Város Önkormányzata EFOP-4.1.9-16-2017-00030 azonosítószámú, „Barangolás az őslények és ásványok között” című pályázata eredményeként jöttek létre. Interaktív oktató-foglalkoztató terek, geológiai minilabor, ládamúzeum, kőzet-és ásványtani, valamint bányászati tudásbázisok várják a látogatókat. A projekt keretében megtörtént az infokommunikációs akadálymentesítés is.
Vendégünk lesz többek között Dr. Ősi Attila paleontológus, aki megemlékezik Kozma Károly geológusról - múzeumunk egykori igazgatójáról -, emlékkiállításának megnyitása alkalmából. Ezután Pecsics Tibortól megtudhatjuk, hogyan készültek a múzeumban látható élethű dinoszaurusz rekonstrukciók.
Ahogy ez a Múzeumok Éjszakáján lenni szokott, játékos feladatok, kézműves foglalkozások, meglepetések is színesítik a napot.
A rendezvényre különbusz indul a Bányászati Múzeumba a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ előtti parkolóból szombaton, 16.30-kor. Visszaérkezés: 21 óra körül.Kérjük, hogy június 21-én (péntek) 12 óráig jelezzék részvételi szándékukat a Városi
Könyvtárban, vagy a Nagy László VKSZK Információs Központjában személyesen. Jelentkezni lehet továbbá az ajkakonyvtar@vkajka.hu ill. az info@vkajka.hu email címeken.
A programok ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Ne feledjék: ez az éjszaka más, mint a többi! 


Kiállításkínáló

A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ és a kiállító művészek tisztelettel meghívják és szeretettel várják Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit
a székelykeresztúri Kádár-Dombi Péter agyagművész és a csíkszeredai Csata Jenő festőművész kiállításának megnyitójára június 14-én 17.00 órakor a művelődési központ kiállítótermébe.

A kiállítást megnyitja: Csabai Tibor grafikusművész
Verssel közreműködik: Bábics Valéria

A kiállítás megtekinthető június 29-ig, naponta 9.00-17.00 óráig, szombaton 9.00-15.00 óráig.


Nyári táborok

Kedves Gyerekek!
A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ szeretettel várja a jelentkezőket nyári kézműves és bőrműves táboraiba:
Kézműves tábor általános iskolás diákoknak
I. turnus: 2019. június 24-28-ig
II. turnus: 2019. július 1-5-ig
Naponta 8.30-15.00 óráig
Helye: Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ
           Ajka, Szabadság tér 13.
Részvételi díj: 20.000 Ft (étkezés, anyagköltség, kirándulás)

Információ és befizetés: 2019. május 6-31-ig Nagy László VKSZK Információs Központ
                                    Hétfőtől-péntekig: 9.00-19.00 óráig
                                    Szombaton: 9.00-12.00 óráig
 
Bőrműves tábor általános iskolás diákoknak
2019. július 22-26-ig

Helye: Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ
          Ajka, Szabadság tér 13.
Részvételi díj: 20.000 Ft (étkezés, anyagköltség, kirándulás)

Információ és befizetés: 2019. június 3-28-ig Nagy László VKSZK Információs Központ
                                    Hétfőtől-péntekig: 9.00-19.00 óráig
                                    Szombaton: 9.00-12.00 óráig

Színházi előadás

A Táltosok Társulata bemutatja a "Függöny fel!" c. vígjátékot, melyre sok szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt!A darab 3 felvonásban lesz előadva, egy szünettel.Időpont: 2019. június 15. (szombat), 17:00Helyszín: Ajka, Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő KözpontVárható időtartam: másfél óra
Az előadás megtekintése INGYENES!
Szereplők:

Dotty Otley / Mrs. Clackett - Szabó-Kovács KrisztinaLloyd Fellowes (Rendező) - Horváth TiborGarry Lejeune / Roger Tramplemain - Rénes NorbertBrooke Ashton / Vicki - Szabó FlóraPoppy Taylor (Rendezőasszisztens) - Nagy ÉvaFrederick Dallas / Philip Brent / Sejk - Rénes AndrásBelinda Blair / Flavia Brent - Szarka CsillaTim Allgood (Ügyelő) - Nagy TamásSelsdon Mowbray / Betörő - Hanis Gergő

Mi minden kell egy sikeres színházi előadáshoz? Profi díszlet, profi kellékek, profi színészek és rendezés... és egy kis csoda-féle. Van ugyanis néhány pillanat minden színdarab bemutatóján, amikor eldől, hogy siker, vagy kudarc lesz a végeredmény. Azt hinnénk, hogy ezek a pillanatok mindig a közönség szeme láttára történnek meg, de sok esetben már a kulisszák mögött, a díszlet hátterében megpecsételődik a premier sorsa.Lloyd Fellowes, színházi rendező már a főpróbán megtapasztalja, hogy a szedett-vedett társulat sikere egy hajszálon függ a belső konfliktusok miatt. Elfelejtik a szövegüket, ledől a díszlet, vagy egyszerűen a soron következő szereplőnek nyoma vész... egy főpróbán bármi megtörténhet. De mi van akkor, ha az ezt követő premieren csak romlik a helyzet? Vajon mivé válik egy vígjáték, ha nem a szereplők irányítják a darabot, hanem a darab irányítja a szereplőket?Pikáns jelenetekkel, félreértésekkel és garantált szórakozással várunk minden kedves érdeklődőt!
 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.