DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 11., kedd 11:29

Sajtótúrán mutatta be a dunakeszi önkormányzat a településen megvalósult oktatási-nevelési fejlesztéseket
Sajtótúrán mutatta be a Dunakeszi Önkormányzat a településen megvalósult oktatási-nevelési fejlesztéseket.

A Dunakeszi Önkormányzat egy sajtótúrán mutatta be az elmúlt évek jelentősebb oktatási korszerűsítéseit. A város polgármestere elmondta, a településen tapasztalható népességnövekedés, számos infrastrukturális fejlesztést igényelt. A dunakeszi bölcsődékben jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években. Bővítették a férőhelyeket, modernizálták a felszerelést és a nevelők részére folyamatos szakmai segítséget is biztosítanak. 
Az eseményen a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos elmondta, 
Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere elmondta, hogy mára a település saját belső szaporulata olyan magas, hogy évről-évre növekszik a lakosok létszáma. Dunakeszi aközött az öt járás között van, ahol a születések száma magasabb, mint a halázásoké. A kutatások szerint, ez a tendencia hosszú távon fog fölállni a városban. A kormány már 2010 óta sokoldalú támogatást nyújt a kisgyermeket vállalók, illetve nevelők részére.  hiszen politikájának egyik alappillére a családbarát társadalom kiépítése, ezért 2010 óta sokoldalú támogatást nyújt a gyermeket vállalók részére. 
Kovácsné Bárány Ildikó, az EMM, bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa nyilatkozatában elmondta, hopgy 2010-től kiemelt cél a családbarát és munka alapú társadalom építése. Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re hetvenezer bölcsődei férőhely legyen az országban, amely a munka és a család egyensúlyának támogatása érdekében került átalakításra 2017. január 1-jével a bölcsődei rendszer, hogy minden olyan településen biztosított legyen a bölcsődei ellátás, ahol arra a kisgyermekes családoknak igénye van és a bölcsődei férőhely hiány ne legyen akadálya a munkavállalásnak és emlékeztetett, a hétpontos családvédelmi akciótervnek is fontos része a bölcsődék fejlesztése.
Forrás: HírTV
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.