DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 11., kedd 11:55

Trendet diktál Dunakeszi
Példamutató városfejlesztési programot hajtott végre Dunakeszi városa az elmúlt években mind a közoktatás, mind pedig a lakosság jólétét érintő infrastrukturális fejlesztések terén, ez pedig példamutató lehet az egész országnak. A szerdai sajtóeseményen a városvezetés bemutatta a rohamos népességnövekedést kiszolgáló infrastrukturális fejlesztéseket, a lakossági elvárásokat legmagasabb szinten kielégítő oktatási és sportmodellek, valamint a halmozottan sérült gyermekek szociális integrációja terén elért eredményeket.
Dunakeszi az elmúlt években egyike volt azon kevés településeknek, melyek pozitív mérleget mutattak fel a születések és halálozások számában. Ennek is köszönhetően a város népessége erős növekedésnek indult az utóbbi időben. A népességnövekedés azonban számos infrastrukturális fejlesztést igényel, amely bölcsődei, óvodai általános- és középiskolai szinten egyaránt jelentkezik. A város igyekszik lépést tartani a felmerülő új igényekkel, melynek köszönhetően 2010-2019 között a bölcsődei férőhelyek száma 102%-os növekedést mutat; az óvodai férőhelyeké 28%-kal, az általános iskolai tanulólétszám 45%-kal nőtt. Emellett 2019 szeptemberében újabb bölcsődében kezdhetik meg az évet a legkisebbek, ezen kívül egy új óvoda építése is folyamatban van. A nyár folyamán Magyarország Kormánya elé kerül a középiskola megvalósulását támogató határozat, amely stratégiai jelentőségű lépés a városvezetés részéről. Nemcsak az oktatásra fordít a városvezetés: fontosnak tartják a kulturális élet felvirágoztatását is, melynek köszönhetően a tervek szerint 2023-ra felépül a Művészetek Háza, amely egy alapfokú művészeti iskola mellett 750 férőhelyes színház- és koncertteremet, tánc- és kamarateremet is magába foglal majd.


A településfejlesztés az a feladat, amely sosincs elvégezve; mindig lesznek korszerűsítésre váró területek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy Dunakeszi az itt élők és gyermekeik jövőjét szolgálja. Ezt közösségi összefogással, a városlakók véleményét meghallgatva, hosszú távú stratégiai célok meghatározásával tudjuk megvalósítani
– hangsúlyozta Dióssi Csaba, a város fideszes polgármestere a június 5-i sajtóeseményen, majd hozzátette:
Szerencsés helyzetben vagyunk: azok a fejlesztési tervek és lehetőségek, amelyek jelenleg is az asztalomon vannak, fontos és indokolt fejlesztések, hiszen láthatóan kereslet lesz rá hosszútávon is. Bátran kijelenthetem, hogy fenntartható fejlődési pályán vagyunk.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.