DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 12., szerda 15:15

Újabb köztéri lépcső újulhat meg az Újkertben
Köztéri lépcsőket újít fel a debreceni önkormányzat saját forrásból a város lakótelepein. Átépítésre került sor az Újkertben, a Vénkertben és a Tócóskertben. Most a Lehel utca 6. melletti lépcső, a hozzá vezető járdaszakasz és egy gépjárműfelhajtó rámpa is megújul – jelentette be Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője 2019. június 11-én.
Az Új Főnix Terv kiemelt célja, hogy a város minden részén javítsa az életkörülményeket. A lakótelepek fejlesztésére indított, 6 milliárd forint keretösszegű Zöld város program a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb fejlesztési programja. A Zöld város program a tervek szerint jelentősen javít majd az újkerti zöldterületek állapotán is, de emellett szükség van olyan, a mindennapokat segítő beruházásokra, mint a köztéri lépcsők felújítása, annak érdekében, hogy azokat biztonságosabban használhassák az idősek és a kisgyermekesek is. 
- A Lehet utcai rámpán naponta több mint száz autó közlekedik, annak állapota nagy rossz volt, ezért javasoltam, hogy újítsuk fel – mondta Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője. A politikus hozzátette: a beruházás részeként a Lehel utca 6. szám melletti lépcsőt és az oda vezető járdát is korszerűsítik.
A Lehel utca 6. melletti lépcső átépítésének, a lépcsőhöz vezető 80 méteres járda korszerűsítésének, valamint a gépjárműrámpa új aszfaltszőnyegének költsége mintegy bruttó 6,6 millió forint. A munkálatok várhatóan 2019 júliusának közepére fejeződnek be.

4 csatolt kép lepcso1lepcso4lepcso2lepcso3
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.