BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. június 13., csütörtök 14:26

Meghívó az Óbudai Nyár nyitókoncertjére
Pihenés, szórakozás, kikapcsolódás. A nyár beköszöntével Budapest lüktetése ezt az üzenetet küldi felénk, s bizony ez akkor is örömmel tölt el bennünket, ha már túl vagyunk a korlátlan szabadság és a szertelen fiatalság évein.
Az Óbudai Nyár programsorozat decens kínálata idén is a színvonalas és kulturált kikapcsolódásra vágyók figyelmére számít, ez azonban nem zárja ki, hogy oldott, esetenként kifejezetten kacagtató produkciókkal is találkozzanak. A három hónapot átfogó nyári esemény jól illeszkedik, és újabb színekkel egészíti ki a főváros kulturális arculatát, miközben egyediségét is megtartja. Az Óbudai Nyár programjainak és előadásainak helyt adó helyszínek – a Fő tér, az Óbudai Társaskör kerthelyisége, a Kobuci kert – mind elválaszthatatlan részei, mi több, teremtői annak a helyi atmoszférának, melyet annyira szeretünk.
Meggyőződésünk, hogy a nyári hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy az emberek barátaikkal, rokonaikkal, ismerőseikkel – egyszóval másokkal együtt töltsék el szabadidejüket, ezért olyan lehetőségeket kínálunk számukra, melyek könnyen elérhetők, erősítik Óbuda-Békásmegyer turisztikai vonzerejét, s nem utolsósorban lehetőséget teremtenek egy-egy emlékezetes hétvége itteni eltöltésére. 
A nyár első programja hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitókoncertje.
Ezúton szeretettel meghívom a június 14 - én, pénteken 19:00 órakor kezdődő hangversenyre a Fő térre.


A műsorban elhangzik:
Liszt: Les preludes
Bartók: Magyar képek
Erkel: Hunyadi nyitány
Brahms: Magyar táncok 1, 5, 6, 10,
Kodály: Galántai táncok
 
Vezényel az Óbuda Kultúrájáért Díjas Hámori Máté.
A koncert előtt beszédet mond Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A programokról bővebb információ itt olvasható:


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.