DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 24., hétfő 13:37

Dunakeszi korfballosok az Európa-bajnokságon
Július 6-9. között Dunakeszi ad otthont az U15-ös Korfball Európa-bajnokságnak. Az eseményt immár második alkalommal rendezheti városunk. 


Most először a hagyományos, teremben játszott Eb mellett beach korfball Eb-vel is kiegészül a program. Ez a magyar szervezők ötlete volt, mert azt szerették volna, hogy a fiatalok még több, még pörgősebb, még vidámabb meccseket játszhassanak egymással, s így még jobb emlékeket vigyenek magukkal Dunakesziről.
Ez az újdonság extra feladatot jelent a szervezőknek, hiszen két helyszínen zajlik majd az Európa-bajnokság. 6-án és 7-én a Szent István Iskola sportcsarnoka ad majd otthont a hagyományos Eb-nek, majd a 8-ai pihenőnap után 9-én, kedden, a Fóti úti Strandsport Centrumban (Fóti út 41.) lesznek a beach korfball Eb meccsei.


A rendezvényen rekord létszámú csapat szerepel: immár 8 országból jönnek résztvevők, akik ráadásul 2-2 csapattal érkeznek. Az U15 Eb mellett Dunakeszi megrendezi a Future Stars (a Jövő Sztárjai) kupát is, ahol a még fiatalabbak, jellemzően U13-as csapatok tapasztalhatják meg, milyen nemzetközi csapatok ellen megmérkőzni.
A 8 ország Anglia, Csehország, Hollandia, Katalónia, Németország, Portugália, Szlovákia, és persze a házigazda Magyarország.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.