CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2010. április 6., kedd 09:44

Lovasokkal köszöntötték a tavaszt Zsombón
Népszerű volt a Tavaszköszöntő Lovas Nap és Díjugrató Verseny Zsombón. A rendezvény megvalósítását a Csongrád Megyei Önkormányzat 300 ezer forinttal segítette, de támogatta azt a Novosec Security Kft. is. Dr. Bohács Zsolt, Csongrád megye sportnagykövete is adott át díjat a versenyzőknek.

Lovasoké és a lovas sportok szerelmeseié volt a szombati nap Zsombón, ahol megtartották az idei első kültéri lovas versenyt. Vendégek százai voltak kíváncsiak a nem mindennapi megmérettetésre.
A Tavaszköszöntő Lovas Nap és Díjugrató Versenyen 7 versenyszámban több mint 50 sportoló mérte össze tudását, ügyességét. A megmérettetésre az egész országból, sőt, a határon túlról, Aradról és Temesvárról is érkeztek sportolók.

A díjakat a legjobb lovasoknak Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Bohács Zsolt, Csongrád megye „sportnagykövete” és Gyuris Zsolt, Zsombó község polgármestere adta át.

Az évadnyitó versenyt az Equitania Lovas Club szervezte meg, amely 2006 óta rendez rendszeresen lovas versenyeket. A következő ilyen rendezvényük a pályaavató lesz április 25-én.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.