KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 26., szerda 11:43

Újra az autósoké a komlói Bajcsy utca
Elkészült a komlói Bajcsy-Zsilinszky utca utolsó, még felújításra váró szakaszának az aszfaltozása. A környék útjai öt év alatt, többféle forrásból újultak meg teljesen.
Az első autósok a hétvégén gördülhettek át a komlói Bajcsy-Zsilinszky Endre utca felújított és újraaszfaltozott alsó szakaszán. Már csak kisebb befejező munkák– padkarendezés, folyókák építése – vannak hátra a Kórház és a Kossuth utcák közötti részen, amelyek a forgalmat nem fogják akadályozni. Ezzel befejeződött a több éve tartó rekonstrukció a város keleti felének egyik legfontosabb útvonalán.
„A környéket több lépésben, évek alatt hoztuk rendbe. Öt éve a Kórház utca felújításával kezdődött, amit az újtelepi csatlakozó követett. Ezután megcsináltuk a bíróság és a munkaügyi központ környékén a járdákat, parkolókat, csapadékvíz-elvezetést, majd tavaly a Bajcsy utca felső szakaszát. Most pedig az alsó szakaszra is tudtunk forrásokat teremteni” – foglalta össze a folyamatot Polics József polgármester.
Az útjavítást a belügyminisztérium pályázati támogatásából és a város saját fejlesztési keretéből finanszírozták ezúttal. A korábbi években is jellemző volt, hogy az éppen adódó pályázati lehetőségeket megragadva egészítette ki az önkormányzat a saját beruházási költségvetését, így minden évben lehetett egy-egy lépést haladni.
„Bár a főbb utak elkészültek, tisztában vagyunk vele, hogy ezen a környéken a mellékutcák többsége is igen rossz állapotú. A rekonstrukció következő fázisában ezek vannak soron, elsőként még az idén sor kerül a Béketelep III. sor burkolatának újra aszfaltozására” – tett ígéretet a polgármester. Kitérve arra is, hogy az állami fenntartó jóvoltából a Kossuth út burkolatcseréje is megtörténhet az idén.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.