BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. augusztus 12., hétfő 17:55

A zajhatárérték megsértése miatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata bírságol
Az elmúlt napokban a Hajógyári-szigeten rendezett Sziget Fesztivál zajszintje többször is átlépte a megengedett határértéket az önkormányzat hivatalos mérései alapján. A rendezvény a III. kerület közigazgatási területén található, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata önkormányzati hatósági eljárást kezdeményezett, és bírságot szab ki. A rendezvénnyel kapcsolatban idén már a korábbi évekhez mérten is jelentősebb számú lakossági panasz érkezett.
Emellett lakossági bejelentések szerint az elmúlt éjszakákon tűzijáték hangját is hallani lehetett – ennek kapcsán az önkormányzat a tűzijátékot engedélyező hatósághoz, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordul. A szilveszteri eseményekhez kapcsolódó tűzijátékon kívül Bús Balázs polgármester nem támogat semmiféle tűzijátékot a kerületben, elsősorban az itt élők nyugalma valamint a háziállatok védelme érdekében.
Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere felszólítja a Sziget Fesztivál szervezőit, hogy a III., és egyéb közeli kerületek és települések lakóinak nyugalma érdekében tegyék meg a szükséges lépéseket azért, hogy a rendezvény hátralévő napjaiban a zajszintet a megengedett határértéken belül tartsák, illetve a tűzijátékok engedélyeztetése kapcsán is minden esetben jogszabályok szerint járjanak el.
A Sziget Fesztivál augusztus 13-ig tart.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.