KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. augusztus 15., csütörtök 13:44

Átadták a Cseri úti autóbusz-telephelyet
Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a Németh István Program keretében 5,627 milliárd forintból elkészült új busztelephelyet Kaposvár cseri városrészében. Szita Károly polgármester beszédében elmondta: a beruházással nem csupán a helyi közösségi közlekedés megújítása érkezett el az újabb mérföldkövéhez, hanem egy jobb sorsra érdemes városrész fejlesztése is újabb lendületet kapott. A városvezető hangsúlyozta azt is, az energiahatékony és zöld bázis létrehozásával is azt a célt szolgálja a város, hogy a kaposváriak jobban élhessenek!
– Újabb jelentős állomáshoz érkezett a kaposvári közösségi közlekedés megújítása! Nem egészen négy évvel ezelőtt lehetőségünk nyílt arra, hogy a korszerűtlen és elöregedett járműparkunkat vadonatúj, környezetbarát és akadálymentesített, sűrített földgázzal működő buszokból álló új flottára cseréljük le. Alig másfél évvel később pedig már leraktuk ennek a létesítménynek is az alapkövét, hogy Európa egyik legkorszerűbb buszflottáját egy világszínvonalú autóbusz-telephely és szerviz szolgálhassa ki. Egy olyan bázis, amely a buszainkhoz hasonlatosan energiahatékony és zöld, s amely maga képes megtermelni azt a villamosenergiát, amelyre a működéséhez szüksége van – fogalmazott Szita Károly.
Kaposvár polgármestere leszögezte: a telephely megépülhetett volna a város bármelyik részén, de az önkormányzat a beruházástól nemcsak azt várta, hogy a buszok működtetése hatékonyabbá váljon, hanem egy jobb sorsra érdemes városrész, a Cser megújításának is szolgálatába állította a fejlesztést. Szita Károly jelezte, a helyi közösségi közlekedés infrastrukturális megújítása a Kaposvári Közlekedési Központ megépülésével lesz teljes.
A városvezető köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették és támogatták a beruházást. Mint mondta, a kormány nélkül Kaposvár ilyen mértékű fejlesztést nem tudott volna végrehajtani. – Leginkább azonban a kaposváriaknak mondok köszönetet, amiért hittek egymásban, és hittek abban, hogy mindazt valóra válthatjuk, amit közösen megálmodtunk – fogalmazott Szita Károly.
– Kaposvár a Modern Városok Program élenjárója! Kaposvár az a város, ahol az elszántság és a szorgalom találkozik a tehetséggel és a kreativitással. Aki megismeri a Németh István Programot, annak számára világossá válik, hogy Kaposvár jövőjének építése, tudatos tervezése alaposan átgondolt stratégia mentén zajlik. Ennek jegyében egy olyan komplex programot állított össze a város, amellyel minden kaposvári emberre gondolt, minden kaposvári gyermek, idős ember vagy aktív dolgozó érdekét szolgálja. Az élet minden területét behálózó Németh István Program helyben azt a célt szolgálja, amit a Modern Városok Program országosan képvisel. Kaposvár közlekedést fejleszt, utakat újít fel, sportberuházásokat prezentál, kulturális fejlesztéseket, oktatási intézkedéseket és gazdaságélénkítést is végez, és alapvető célja a kaposváriak életminőségének folyamatos javítása – fogalmazott a kormányzat képviseletében jelen lévő Gyopáros Alpár kormánybiztos. A Miniszterelnökséghez tartozó Modern Városok Program kormánybiztosa hangsúlyozta: a kormány a célzott támogatásokat nyújtó fejlesztési programokkal a vidéki életszínvonal javítását, az élhető, szerethető környezet megteremtését szeretné elérni, ahol biztonságban, kényelmesen, jó életszínvonalon lehet otthont teremteni és gyermeket nevelni.
– Vállalatunk küldetése az, hogy megbízható módon magas színvonalú szolgáltatást biztosítson a kaposváriak számára. Ennek alapja a folyamatos fejlesztés, megújulás és innováció. Büszkén mondom el, hogy nincs olyan tagvállalatunk, amelyiknél ne történne jelentős fejlesztés. Ezek közül is kiemelkedik azonban az új, világszínvonalú busztelephely, amely olyan lehetőségekkel gazdagítja a vállalatot, amellyek korábban nem voltak adottak – mondta beszédében Gombos Attila, a Kapos Holding Zrt. vezérigazgatója.
 
 
 
Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.