BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. szeptember 2., hétfő 16:01

Együttműködési megállapodást ír alá Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Szent István Egyetem - Meghívó
Tisztelt Szerkesztőség! 
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tisztelettel meghívja 2019. szeptember 4-én 11 órára, a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karával kötendő Együttműködési Megállapodás aláírására, mely a testvérhegyi egykori bányaterület fásítását és funkcióbővítését előkészítő tervezést alapozza meg.
 
Helyszín: 1033 Budapest, Fő tér 2., Szindbád rendezvényterem
 
Regisztráció:
 
Néhány gondolat az előzményekről:
·         Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 37/2017.(I.26.) számú határozatában elfogadta a fás szárú növényállomány növelésére irányuló intézkedési tervet, és döntött arról, hogy az intézkedési terv szerinti stratégiai irányok mentén cselekvési programot (Fásítási Stratégia) készít a kerület fás szárú növényállományának növelése érdekében.
·         A Fásítási Stratégiában meghatározott cél szerint az Önkormányzat 10 év alatt (2017-2026) 10 ezer új fát ültet el a teljes kerület területén.
·         A telepítés célterületei között szerepelnek Táborhegy és Testvérhegy egykori bányaterületei is. A 10 ezer fából körülbelül 3-6 ezer fa erre a két helyszínre kerül majd elültetésre a dokumentum szerint.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.