BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2019. szeptember 11., szerda 15:18

Törvényes és méltányos Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész számára a piaci alapú lakásbérlet Ferencvárosban
A Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatalához 2019. augusztus 26-án érkezett hivatalos levél Reviczky Gábortól piaci alapú bérlakás igénylésére. A beadott kérvényt méltányosnak tartottam. A Gazdasági Bizottság 2019.szeptember 4.-i ülésén 3 igen (FIDESZ) és 1 tartózkodás (MSZP) mellett döntött a lakáskérelem elbírálásáról.
A Gazdasági Bizottság nyílt ülésen hozta meg a döntését, a bizottság tagjai nem kértek zárt ülést. A kérelemben szereplő indoklás nem tartozik a nyilvánosságra tekintve, hogy személyiségi jogokat is érint. Képviselőként és polgármesterként is elítélem, hogy ennek ellenére a sajtó nyilvánosságára kerültek az indoklás részletei, amelyben a Kossuth- és Jászai díjas színművész lakás és anyagi körülményeire lehet következtetni.  Jóérzésű képviselő még kampányban sem tesz ilyet.
Reviczky Gábor színművész minden ferencvárosi lakossal együtt megbecsült tagja a IX. kerület közösségének. Megtiszteltetés számomra, hogy a Kossuth- és Jászai Mari díjas színművészen kívül méltán híres sportolók, köztük olimpiai bajnok kajakos és válogatott futballista, valamint Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki győztes kézilabda játékos és méltán tisztelt piarista szerzetes mellett sok ferencvárosi ember szívesen és önként vállalta a közös fotózást. Ezúton is köszönet a közös ügyünk, Ferencváros melletti kiállásukért.

 

Dr. Bácskai János
Ferencváros polgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.