BUDAPEST FŐVÁROS I. kerület - Budavári Önkormányzata
2019. szeptember 16., hétfő 18:19

Közlemény
Beomlott a I. kerület Logodi utca 56-58. szám alatti ingatlan támfala. A közterület-felügyelet munkatársai rutinellenőrzésen azt tapasztalták, hogy az ingatlant a Logodi utca felőli oldalon megtámasztó támfal egy részen megsérült illetve leomlott. Mivel a munkák esetleges leállíttatására, a veszélyhelyzet elhárítására az Építésfelügyelet Osztály jogosult, a Budavári Önkormányzat az I. kerületi Kormányhivataltól azonnali felügyeleti intézkedést kért.   


A magántulajdonban lévő építési telek, a világörökség része, és régészetileg védett. A tulajdonos a területen a jövőben építkezni szeretne, ezért előzetes régészeti feltárásba kezdett. Ennek engedélyezése és felügyelete az I. kerületi Kormányhivatal hatásköre. A munkálatok megkezdésekor az Önkormányzat írásban kérte a kerületi Kormányhivatalt, hogy a feltárást szigorúan ellenőrizze.  A helyszín megtekintésekor ugyanis a támfal várható meggyengülését észlelték a szakemberek.  

A telek tulajdonosa a mai napig nem kért építési engedélyt, így a terv I. kerületi Polgármesteri Hivatal számára ismeretlen.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.