SZIGETMONOSTOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. szeptember 19., csütörtök 15:27

Idén megújul Szigetmonostoron a Köztársaság utca és az Ady Endre utca
Szeptemberben megkezdődik az útfelújítás az említett utcákban. A munkálatokra 107,53 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól. 

 

Szigemonostor Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén című kiírásra. Az elnyert 107,53 millió forintos támogatást az önkormányzat 5,6 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 113,19 millió forintból valósul meg Szigetmonostor útjainak rekonstrukciója. 

 A projekt keretében 129,6 m szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és 273,6 m útszakasz kialakítása történik meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósítani kívánt egyéb tevékenységek: csapadékvíz elvezetés fejlesztése, jelzőtáblák elhelyezése, fák ültetése valósul meg.


 A fejlesztés keretében 365 méteren vízelvezetés valósul meg, valamint 490 nm-en zöldsáv kialakítása, és 75 db díszfa telepítése is hozzájárul az útszakaszok és ez által az egész település összképének, közlekedésbiztonságának és környezeti fenntarthatóságának fejlesztéséhez.


 A projekt végeztével amellett, hogy a környéken élők, dolgozók és tanulók sokkal jobb minőségű úton közlekedhetnek majd, a település teljes lakosságának körülményei javulnak, hiszen mindenki által jobban elérhetővé válnak az itt található közszolgáltatások és vállalkozások.

PROJEKT CÍME: Belterületi útfejlesztés Szigetmonostoron 
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2015 Szigetmonostor, Köztársaság utca, Ady Endre utca 

 A projekt kezdésének dátuma: 2019.09.17.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.12.31. 

 A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás összege: 129,07 millió forint 
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból 
T
ovábbi információ kérhető: 

 Molnár Zsolt polgármester

E-mail: .hivatal@szigetmonostor.hu
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.