GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. szeptember 21., szombat 12:54

Modell értékű Veresegyház és Gödöllő együttműködési megállapodása
Hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere és Dr.Gémesi György, Gödöllő polgármestere szeptember 20-án Veresegyházon. A megállapodás célja egy Gödöllő-Veres térségi gazdaságfejlesztési tengely kialakítása, amely magában foglalja a két település idegenforgalmi fejlődésének elősegítését, és rendelkezik a Veresegyházon épülő fürdő megvalósításának jövőbeni anyagi támogatásáról és annak ellentételezéséről. Mindezek mellett a megállapodás fontos közös célnak tűzi ki a térség és a két város közlekedését könnyítő elkerülő út megépítésént. 
A tervek között szerepel hogy Gödöllő önkormányzata támogatást nyújt a Veresegyházon épülő fürdőkomplexum építéséhez, aminek ellentételezéseként Veresegyház a fürdőhasználatot kedvezményesen biztosítja a gödöllői lakosok számára. Ennek mértékéről a későbbiekben két település képviselő-testületének kell majd dönteni. 
A Megállapodás nagy hangsúlyt helyez a két települése kulturális programjainak összehangolására is, valamint a civil- és az ifjúsági kapcsolatok erősítésére. A Veresegyházon megkezdődött fürdőfejlesztés évente 200-250 ezer látogatót hozhat a településre, míg Gödöllőn a kastély vonz ugyanennyi érdeklődőt. A megállapodás ezeket a látogatókat igyekszik összehangolni egy térségi fejlesztési programon belül, amihez várják más települések csatlakozását is.

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere az ünnepélyes aláíráson kiemelte, fontosnak tartja a települések közötti együttműködést, mivel az mindenkinek számára előny. Örömének adott hangot, hogy a kezdeményezés mindkét város képviselő-testületének a támogatását megkapta.  
Gémesi György, Gödöllő polgármestere úgy fogalmazott: Ez a modell értékű kezdeményezés a gazdasági erőtérnek a kölcsönös előnyök mentén történő összekötése, amiben fontos szerep jut az egyes települések arculatához tartozó elemek összekapcsolásának. Ez több munkahelyet, és nagyobb adóbevételt jelent. 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.