BUDAPEST FŐVÁROS I. kerület - Budavári Önkormányzata
2019. október 2., szerda 15:48

Közlemény
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Budapesti Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak. Speciális ágyak, fürdőszoba, hűtőgép és tv mellett egy egyedülálló telemetriás monitorrendszerrel is felszerelték a szobákat. A kórtermek felszerelésére 5,6 millió forintot költött a Budavári Önkormányzat.
Ez az új innovatív eszköz a rehabilitáció során vagy akár otthoni körülmények között is használható. Egy mobiltelefon segítségével a beteg állapotáról folyamatos jelentést küld a szakorvosnak. Ezt a rendszert elsőként az I. kerület által fejlesztett kórtermekben telepítették a Szent Ferenc Kórházban.
A Budavári Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az I. kerületben élők egészségügyi ellátására, a kerületben élők ezentúl egy jól felszerelt kórházi szóbába gyógyulhatnak, amely a kórházzal kötött együttműködés következő állomása.   Az elmúlt időszakban a Budavári Önkormányzat lecserélte a kórház defibrillátor parkját és egy elektromos buszt adományozott az I. kerületiek szállítására. A jövőben pedig az együttműködést tovább folytatva a Budai Irgalmasrendi Kórházban is ellátják majd az I. kerületi polgárokat.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.