BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2019. október 7., hétfő 19:18

A Mecsek erdői után a Pilis fáit is veszélyezteti a baloldal által erőltetett biomassza-projekt
A Mecsekhez hasonló pusztítást tervez a fővárosi Péterffy Attila vezette cég, ezért másodszorra rendelt el változtatási tilalmat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kaszásdűlői erőmű felhúzása ellen – mondta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere Pécsett Kővári Jánossal közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az Összefogás Pécsért Egyesület vezetője elmondta, Budapesten Péterffy nem korszerű, nem hatékony és nem környezetbarát erőművet akar létrehozni. 

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere hétfőn Pécsre látogatott, ahol megbeszélést folytatott a Civilek a Mecsekért Mozgalom vezetőjével, Vicze Csillával és megismerte a mecseki tarvágások történetét. Ezt követően Kővári Jánossal, az Összefogás Pécsért Egyesület elnökével tartott közös sajtótájékoztatón megfogalmazták aggályaikat a magát zöldpolitikusnak tartó Karácsony Gergely által támogatott Péterffy természetkárosító tevékenysége kapcsán.

A baloldal által támogatott Péterffy Attila erdőirtásának három millió tonnányi fa esett áldozatául a Mecsek erdeiben, hogy az akkoriban általa 7 évig vezetett Pécsi Hőerőművet „kiszolgálja”, majd mostanában Budapesten a Főtáv- Kiserőmű Kft. igazgatójaként a kaszásdűlői biomasszaégető-erőmű projektgazdájaként a Pilisi erdőket veszélyeztesse.
Óbudán másodszorra rendelünk el változtatási tilalmat a területre, mert egyáltalán nem látható, hogy mit tervez a Főtáv, illetve a baloldali politikus. – mondta Bús Balázs, majd hozzátette: fontos tapasztalatot szereztünk ma a pécsi Mecsek-védőktől, nekünk óbudaiaknak is meg kell védenünk a Pilis erdőit és fáit.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke hangsúlyozta: szomorú, hogy a baloldal pécsi polgármesterjelöltje Budapesten ugyanazt a tevékenységet akarja folytatni, amit annak idején Pécsett.
– Azaz azt, hogy a környékbeli erdőkből kitermelt fákat használják áram előállítására, ami már nem korszerű és nem is hatékony, valamint tönkreteszi a környezetet – mondta Kővári János. Az ÖPE elnöke közölte: a pécsiek büszkék a Mecsekre, büszkék a fáikra. Nem véletlen lett idén a pécsi mandulafa Európa Fája, amire 40 ezer, döntő többségében pécsi szavazat érkezett.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.