VECSÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. november 8., péntek 09:46

Befejeződött Vecsésen a Kinizsi utca felújítása
Vecsés Város Önkormányzata 2018-ban pályázott az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének és felújításának támogatására. A Pénzügyminisztérium PM_ONKORMUT_2018/168 számon 89,98 millió Ft támogatást biztosított az utca mindkét szakaszának felújítására.
November elején ünnepélyes keretek között adták át a felújított Kinizsi utcát. Az átadó ünnepségen Szlahó Csaba polgármester és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot és adta át a felújított utcát. Az útburkolat felújítása a Dózsa György út- Erzsébet tér közötti 630 méter hosszú szakaszon kezdődött, majd az Erzsébet tér- Zrínyi utca közötti 525 méteres második szakasszal folytatódott. Emellett megtörtént a csapadékvíz elvezető árkok profilozása, valamint zöldfelület kialakítása. Az utca első szakaszán egy oldalon a gyalogos járda is felújítása is megtörtént, a régi beton burkolatot viacolorra cserélték. Kiegészítő elemként, a nagyobb forgalmat bonyolító Dózsa György út-Erzsébet téri szakaszon egy napelemes sebességellenőrző egységet is telepítettek.
A Kinizsi utca mint gyűjtő- és átvezető út nagy forgalmat bonyolít a Halmitelep, az Andrássy- telep, Kertekalja és a lakópark között. A közúti közlekedés mellett a Volánbusz járatai is használják az utcát. A felújítással a közelben lévő, nagy forgalmat bonyolító közintézmények és kereskedelmi egységek elérése is kényelmesebbé válik.
További információ:
Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.
2220 Vecsés, Károly u. 2.
Tel.: +36-29-357-645
E-mail: info@vvft.hu

 


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.