AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. november 28., csütörtök 17:18

Ittas vezetés
Ajkai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 42 éves budapesti járművezetővel szemben folytatott.
A nyomozás adatai alapján a járőrök 2019. október 24-én 8 óra körül Tüskevár belterületén igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő 42 éves budapesti lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök a férfit további mintavétel céljából előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.
Az Ajkai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.
A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki - észlelési idő növekedése, reflexek tompulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze. Ha szeszes italt fogyasztanak, ne üljenek volán mögé! Ne kockáztassák mások és saját testi épségüket!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.