BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. december 2., hétfő 13:00

Új eszközökkel gazdagodott a békési tűzoltóság
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága által meghirdetett pályázatokon beszerzett eszközökkel bővült a békési tűzoltók eszközállománya. A Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka, Araczki Zsolt vette át az 5,1 millió forint összértékű eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A központi költségvetésben új elemként jelent meg 2018-ban az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztése. Ennek érdekében a rendelkezésre álló mintegy 225 millió felosztása érdekében a BMOFK pályázatot írt ki az országban működő 60 önkormányzati tűzoltóság részére.  A Békési Önkormányzati Tűzoltóság ezen a pályázaton 3,95 millió forintot nyert új eszközökre. Mindemellett a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1,14 millió forint támogatásban részesült az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt támogatási lehetőségen. Araczki Zsolt, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka november 26-án vette át a két szervezet vissza nem térítendő támogatásból vásárolt eszközeit – több garnitúra bevetési védőruhát és védőcsizmát, mászóöveket, kombinált sugárcsövet, háti puttonyfecskendőket, motoros láncfűrészeket és tartalék kompozit palackokat légzőkészülékekhez.
Kálmán Tibor polgármester a békési tűzoltók munkáját a napokban értékelte, kiemelkedő és áldozatkész munkát végeznek, a városban felmerülő estekhez időben, pontosan érkeznek, feladatellátásuk hatékony, melyért köszönetét fejezi ki a hivatásos és az önkéntes állománynak egyaránt. A tűzoltóság parancsnoka elmondta, nagyon jó célra tudták fordítani ezt a több mint 5 millió forintot, hiszen a napi munkában ezek azok az eszközök, amik gyorsan elhasználódnak attól függően, hogy mennyi riasztásuk van. Kiemelte, élni fognak az újabb pályázati lehetőségekkel, hogy a tűzoltók munkáját minél magasabb színvonalon tudjanak biztosítani.

Fotó: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.