ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. január 14., kedd 13:18

Abony: Gyerekek a Hivatalban!
Pető Zsolt polgármester meghívására január 13-án a Polgármesteri Hivatalba érkeztek a Somogyi Imre Általános Iskola 6. m osztályának tanulói, akiket a városvezető személyesen vezetett végig az épületen. Velük tartott az iskola igazgatónője, Kazinczyné Juhász Ildikó, és Király Borbála osztályfőnök. A nebulók betekintést nyerhettek az önkormányzat képviselő- testületének működésébe is, a gyerekek egyike játszotta a polgármester szerepét az ülésteremben. Volt aki alpolgármester lett egy pár percre a gyerekek közül, volt aki pedig jegyző, a többiek a képviselő- testület tagjainak szerepébe bújtak. 
Szavaztak is egy beszámoló témájában, Kazinczyné Juhász Ildikónak a diákpolgármester tett fel kérdést a kültéri kézilabda pályával kapcsolatban, melyre a kapott választ egyhangú igennel szavazták meg a gyerekek. Szó esett a tervezett városi gyereknapról is, mellyel kapcsolatban a polgármester faggatta a gyerekeket, hogy milyen programokra jönnének el szívesen. A gyerekek kéréseit mindenképpen be fogják építeni a programtervbe. A városi gyereknapot ebben az évben a tervek szerint a Városháza előtti téren rendezik meg. 

A gyerekek, és a velük tartó felnőttek ezek után a polgármester irodájába tartottak, majd az Okmányirodát is megmutatták nekik, miután kakaóval és pogácsával is megvendégelték őket. Pető Zsolt polgármester lapunknak elmondta, hogy szeretne ebből hagyományt teremteni, és több alkalommal is szeretne az iskolásokat a hivatalban fogadni.


Abony Sajtó

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.