BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2020. január 16., csütörtök 10:29

Horváth Csaba, Zugló polgármestere levélben fordult Homolya Róberthez a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójához
Tisztelt Elnök-Vezérigazgató Úr!
Budapest XIV. kerülete, Zugló polgárainak nevében üdvözlöm, hogy Zugló vasútállomás is egyike lett a MÁV „50 megújuló állomás” elnevezésű felújítási programjának. A kerületben élő csaknem 125 ezer zuglói megérdemli, hogy korszerű, méltó körülmények között utazhasson a budapesti vasútvonalakon.
Éppen ezért az átadást követően csalódottan tapasztaltuk, hogy az állomás rekonstrukciója nem terjedt ki a 21. század egyik legalapvetőbb civilizációs fejlesztésére: az akadálymentesítésre. A zuglói utasok továbbra is 37 – egyébként meglehetősen rossz állapotban lévő – lépcsőfokon közelíthetik meg vagy hagyhatják el az állomást.
Ez azt jelenti, hogy Zugló vasútállomást a babakocsival közlekedő kismamák, a mozgáskorlátozottak, az idősek és a nehezen mozgók továbbra sem tudják önállóan, méltó módon használni. A vasútállomás közelében egészségügyi intézmények találhatók, valamint a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és a Vakok Állami Intézete, amelynek tanulói számára ugyancsak kiemelten fontos lenne az állomás akadálymentes megközelíthetősége.
A zuglói megálló – az Önök közleménye szerint – naponta 200-250 vonatot fogad és évente több mint másfél millió utast szolgál ki. Zugló polgármestereként úgy gondolom, hogy egy ilyen frekventált helyen lévő, nagy forgalmú vasútállomás akadálymentesítése nem elkerülhető. Ezért arra kérem Önt és a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.-t, hogy mielőbb szíveskedjenek biztosítani Zugló vasútállomáson az akadálymentes közlekedést!
Zuglóra, mint partnerre mindig számíthat, kérem, tájékoztasson a lehetőségekről.
 
Tisztelettel:
Horváth Csaba
Budapest Főváros XIV. kerülete, Zugló polgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.