SZABADSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. január 27., hétfő 07:18

Hajrájához érkezett az “Ötpróbával Tokióba” sorozat
2020 nyarán kerül megrendezésre a Tokiói Olimpia és ennek megfelelően finisébe érkezett a tömegsport bázisának növelését, a mozgásformák népszerűsítését célzó, “Ötróbával Tokióba” országos rendezvénysorozat is. A Nagy Sportágválasztó Kft. által gesztorált rendezvénysorozatnak a nevében foglaltaknak megfelelően a sportolásra ösztönző jelentős tétje is van, hiszen a legtöbb pontszámot elérő sportolók közül 24-en 1-1 hetet tölthetnek az olimpián és szurkolhatnak a magyaroknak is.
A 2019-es ötpróbás eseményeket lezáró és értékelő, valamint a 2020-as rövid időszakot megnyitó ünnepélyes program került megrendezésre ma a Parlamentben. A meghívott közel 50 sportversenyt szervező egyesület képviselőit és a legtöbb pontszámot szerzett ötpróbázókat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Révész Máriusz az aktív Magyarország kormánybiztosa, Storcz Botond és dr. Kis Gergely, valamint dr. Imre Géza olimpiai bajnokok és helyezettek, valamint a rendező Kft nevében Szemán Róbert ügyvezető üdvözölte, majd beszámoltak az eddigi tapasztalataikról és vázolták fel a további terveket.
A rendezvényre a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete képviseletében meghívást kapott Asbóth György és Buza Vince is, akik 2019-es évi szervező munkáját az államtitkár asszony köszönete mellett egy emlékplakettel is elismerte.
Öröm volt az Egyesületet képviselni a rendezvényen, ahol az egyesület nevének és a Strázsa Túrák rendezvénynév elhangzása során az egyik legnagyobb ováció fogadta az Országgyűlés Felső Házában a bejelentést.
Köszönet minden segítőnek és támogatónak, akik munkájukkal egyéb lehetőségeikkel hozzájárultak ennek az eredménynek az eléréséhez.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.